Filipíny, Indonézia a Malajzia budú koordinovať boj voči militantným islamistom

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 15:36 • 2 min
Filipíny, Indonézia a Malajzia budú koordinovať boj voči militantným islamistom

MANILA - Filipíny, Indonézia a Malajzia sa dohodli na možnej koordinácii svojich aktivít vrátane námorných a vzdušných hliadok, aby zastavili alarmujúcu vlnu cezhraničných únosov a útokov na lode, ktoré podnikajú extrémisti z islamskej militantnej skupiny abú Sajjáf. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Filipínsky minister obrany Voltaire Gazmin zdôraznil, že na dnešnom rokovaní s indonézskym a malajzijským rezortným partnerom v Manile nepodpísali žiadnu dohodu. Chcú totiž, aby bezpečnostnú dohodu tohto druhu schválila vláda novozvoleného filipínskeho prezidenta Rodriga Duterteho, ktorý sa ujme funkcie 30. júna.

 

Gazmin povedal, že navrhované akcie zahŕňajú zriadenie "horúcich" telefónnych liniek a databázy extrémistov a vzájomné zdieľanie bezpečnostných informácií. Dodal, že za vzor si zobrali protipirátske akcie v Melackom prielive.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies