Filipínsky parlament predĺžil o rok stanné právo na moslimskom juhu krajiny

NETKY.SK • 13 December 2017, 08:04 • 2 min
Filipínsky parlament predĺžil o rok stanné právo na moslimskom juhu krajiny

MANILA - Filipínsky Kongres vyhovel žiadosti prezidenta Rodriga Duterteho a predĺžil platnosť stanného práva na juhu krajiny o ďalší rok - do 31. decembra 2018.

slovakia

left justify in out

Duterte požiadal parlament o predĺženie stanného práva v pondelok. Vysvetlil, že ide o krok potrebný na to, aby filipínske ozbrojené sily "pokračujúcu vzburu v ostrovnej provincii Mindanao úplne udusili a ukončili".

 

Prvýkrát vyhlásil Duterte 60-dňové stanné právo 23. mája, keď stovky militantov obkľúčili juhofilipínske mesto Marawi po tom, čo sa vládne sily pokúsili zadržať veliteľa miestnej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát.

 

Na Duterteho žiadosť parlament následne v júli platnosť stanného práva predĺžil do 31. decembra 2017. Podľa pezidenta armáda potrebuje viac času na to, aby porazila militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies