Figuereda prepustili do domáceho väzenia

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 10:17 • 2 min
Figuereda prepustili do domáceho väzenia

MONTEVIDEO - Bývalý viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Eugenio Figueredo môže na rozsudok za spreneveru finančných prostriedkov a legalizáciu nezákonne nadobudnutých príjmov čakať v domácom väzení.

slovakia

left justify in out

Uruguajský súd pôvodne nariadil pobyt za mrežami, ale ten istý sudca vyhovel odvolaniu a poslal 84-ročného funkcionára do domácej väzby. Fugueredo je po operácii a nedávno ho prepustili z nemocnice.


Uruguajčan ešte pred necelým rokom 27. mája pricestoval na volebný kongres FIFA ako líder Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL), ale v Zürichu ho na žiadosť ministerstva spravodlivosti USA zadržali švajčiarske úrady a dlho bol vo väzbe. Až v decembri ho vydali na trestné stíhanie do vlasti a na prvom výsluchu sa priznal k účasti na dlhoročnej a rozsiahlej korupcii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies