Figeľ: Víťazstvo strany Angely Merkelovej je dobrou správou

NETKY.SK • 23 September 2013, 17:58 • 2 min
Figeľ: Víťazstvo strany Angely Merkelovej je dobrou správou

BRATISLAVA - Víťazstvo nemeckej Kresťanskodemokratickej únie pod vedením kancelárky Angely Merkelovej potvrdzuje, že aj dnes sa dá úspešne robiť politika založená na hodnotách a na zodpovednom programe, vyhlásil predseda Kresťanskodemokratického hnutia Ján Figeľ v reakcii na výsledky parlamentných volieb v Nemecku, ktoré vyhrala koalícia CDU/ CSU.

slovakia

left justify in out

Napriek pretrvávajúcej ekonomickej kríze v Európe a finančným problémom eurozóny dokázali kresťanské strany výrazne zlepšiť svoj predchádzajúci volebný výsledok, tvrdí predseda KDH. Výsledky volieb tak podľa neho potvrdili správnosť cesty, ktorú zvolili kresťanskí demokrati v Nemecku pri riešení krízy v eurozóne. "Som rád, že Nemecko a EÚ má na čele lídra, akým je Angela Merkelová. Vytvára to predpoklady aj pre silnejšiu spoluprácu našich sesterských strán KDH a CDU," píše sa vo vyhlásení Jána Figeľa. Tento výsledok je dobrou správou aj pre Slovensko a jeho ekonomiku, uzatvára Figeľ.

Nedeľňajšie parlamentné voľby v Nemecku vyhrala Kresťanskodemokratická únia (CDU/CSU) kancelárky Angely Merkelovej, ktorú podľa oficiálnych čiastkových výsledkov volilo takmer 42 percent ľudí. Nezískala však parlamentnú väčšinu, ako naznačovali povolebné odhady. Opozičná Sociálnodemokratická strana (SPD) na čele s Peerom Steinbrückom získala takmer 26 percent hlasov. Do parlamentu sa nedostala koaličná Slobodná demokratická strana (FDP). Znamená to, že Merkelová bude zrejme musieť vytvoriť koalíciu CDU a SPD, akú viedla vo svojom prvom funkčnom období v rokoch 2005 až 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies