Figeľ: Personálna zmena v NR SR môže priniesť aj vyššiu politickú kultúru

NETKY.SK • 16 November 2014, 13:39 • 2 min
Figeľ: Personálna zmena v NR SR môže priniesť aj vyššiu politickú kultúru

BRATISLAVA - Vyhlásenie Pavla Pašku (Smer-SD) o vzdaní sa funkcie predsedu Národnej rady (NR) SR je autonómne a môže byť vyjadrením dlhodobej neobhájiteľnosti jeho pozície na politickej scéne.

slovakia

left justify in out

Táto personálna i politická zmena v parlamente môže priniesť viac konštruktívnej atmosféry a vyššiu politickú kultúru. Vyhlásil to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave predseda KDH Ján Figeľ.
      

Podľa neho boli pozoruhodné už udalosti, ktoré sa diali na minulotýždňovej parlamentnej schôdzi. "Počas viac než dvoch dní, pri schôdzi o odvolávaní predsedu vlády, nebolo cítiť odhodlanie poslancov Smeru-SD chuť obhajovať Pašku. Aj keď následná schôdza o jeho odvolaní nebola, tak celé toto dianie prinieslo svoj výsledok," povedal. Myslí si, že veľkú zásluhu na tom majú aj ľudia, ktorí informovali médiá i politikov o predražených nákupoch, a to nie len v rezorte zdravotníctva. Vyzýva aj ostatných ľudí, aby mali k takejto odvahe blízko. "Boj s korupciou je bojom za zodpovednú správu veci verejných. Je to zápas proti spoločenskej, politickej či finančnej rakovine, ktorá oslabuje Slovensko," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies