Figeľ: Levočské SDKÚ v parlamentných voľbách podporí KDH

NETKY.SK • 15 Február 2016, 11:31 • 2 min
Figeľ: Levočské SDKÚ v parlamentných voľbách podporí KDH

LEVOČA – V blížiacich sa parlamentných voľbách bude levočské SDKÚ-DS podporovať KDH, konkrétnejšie ich kandidáta na poslanca do NR SR primátora mesta Levoča Milana Majerského. Uviedol to predseda KDH Ján Figeľ na dnešnej tlačovej konferencii v Levoči.

slovakia

left justify in out

„KDH spája sily, ľudí a Slovensko pre alternatívu zodpovednosti,“ povedal Figeľ. Podľa jeho slov levočské SDKÚ-DS podporí v parlamentných voľbách Milana Majerského, ktorý kandiduje za KDH. „Je to logické a správne rozhodnutie v čase, keď Slovensko potrebuje pozitívnu zmenu. Levočské SDKÚ-DS volí KDH, to je dobrá správa,“ uviedol predseda KDH.

 

Figeľ uviedol, že vo februári 2015 strana prijala stratégiu KDH Plus. Jej cieľom je spájanie síl, združovanie ľudí dobrej vôle, pre ktorých sú hodnoty a program v politike rozhodujúce. „Za rok sa k nám pridalo veľa konkrétnych ľudí a subjektov. Ja len pripomeniem hokejového trénera Jána Filca, experta na obranu Petra Šveca či bývalého splnomocnenca vlády pre rómsku agendu Miroslava Polláka,“ vymenoval Figeľ.

 

„Myšlienka spájania na jednej úrovni je jedna vec, na druhej strane je dôležité aj spájanie na regionálnej úrovni. Vybrali sme si KDH, ku ktorému inklinujeme z programového, ale aj z hodnotového hľadiska najviac,“ uviedol podpredseda SDKÚ-DS okresu Levoča Jozef Cvoliga. Podľa neho ide strane o hodnotové a osobnostné spájanie. „SDKÚ-DS nemá v tomto regióne kandidáta, a preto sme hľadali blízko orientovanú stranu. KDH v rámci regiónu je nám najbližšia,“ doplnil podpredseda levočskej SDKÚ-DS.

 

„Záleží mi na tom, aby tak ako naše mesto a región napredovalo aj celé Slovensko. Verím, že v tejto spolupráci to naozaj pôjde. KDH ešte nikdy neotvorilo dvere ľuďom tak, ako ich otvorilo teraz,“ povedal Majerský. Figeľ zdôraznil, že v tomto prípade ide o tretie posolstvo zo strany zoskupenia politickej strany.

 

„Kandidátku KDH podporuje strana Občania Slovenska, Demokratická strana a do tretice levočské SDKÚ-DS volí KDH,“ vymenoval líder KDH s tým, že si želá, aby sa politické subjekty spájali tak, aby boli dlhodobé a účinné pre ľudí. „Nie je to o politikoch, ale o krajine, ktorá potrebuje viac jednoty v úsilí o spravodlivosť. Kde je jednota, tam je sila,“ dodal Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies