FIFA rozšírila trest pre funkcionára z Východného Timoru

NETKY.SK • 6 Február 2017, 18:53 • 2 min
FIFA rozšírila trest pre funkcionára z Východného Timoru

KUALA LUMPUR - Generálny sekretár národného zväzu Východného Timoru Amandio de Araujo Sarmento je vo svete futbalu na tri roky nežiaducou osobou. Ázijská futbalová konfederácia (AFC) mu za nedávne prešľapy zastavila činnosť v odvetví na tri roky, Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) rozhodla o celosvetovom zakáze, informovala o tom prostredníctvom svojho webu.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie AFC odhalilo, že dvanásť v Brazílii narodených hráčov štartovalo v kvalifikácii kontinentálneho šampionátu 2019 v drese predmetnej krajiny na základe falošných dokumentov o pôvode. Reprezentáciu Východného Timoru vylúčili z kvalifikácie Ázijského pohára 2023 a národný zväz musí zaplatiť pokutu 20-tisíc amerických dolárov.

 

Osobnú zodpovednosť za podvod ponesie práve Amandio de Araujo Sarmento, ktorému AFC navyše vyrubila finančný trest 9000 USD. Iný funkcionár Gelasio De Silva Carvalho bude chudobnejší o 3000 USD, pretože sa pokúsil mariť vyšetrovanie. Vo falošných dokumentoch stálo, že minimálne jeden rodič brazílskych futbalistov sa narodil vo Východnom Timore. Hráči zasiahli aj do kvalifikácie MS 2018, krajina však nepostúpila ani na jeden zo spomenutých šampionátov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies