Fidesz predložil návrh novely ústavy, chce posilniť boj proti terorizmu

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 08:29 • 2 min
Fidesz predložil návrh novely ústavy, chce posilniť boj proti terorizmu

BUDAPEŠŤ - Maďarská vládnuca strana Fidesz predložila včera parlamentu návrh novely ústavy, ktorého cieľom je posilniť obranyschopnosť krajiny a zintenzívniť boj proti terorizmu. Píše sa to vo vyhlásení parlamentnej frakcie Fideszu, ktoré zverejnila agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa Fideszu je do rámca boja proti terorizmu potrebné zakomponovať všetky prostriedky, ktoré majú k dispozícii iné európske vlády. Novela ústavy napríklad zavádza nový štatút teroristickej hrozby a vytvára rámec pre možné nasadenie armády do tohto boja.

 

V záujme zabezpečenia ochrany občanov Maďarska by bolo potrebné schváliť úpravu základného zákona čo najskôr a následne začať realizovať protiteroristický akčný plán, domnieva sa vládna strana.

 

Fidesz preto vyzval opozičné strany, aby uvedený návrh podporili a ľavicovým stranám odkázal, aby bezpečnosť občanov nezneužívali na politické ciele.

 

Maďarská socialistická strana (MSZP) sa nezúčastnila ani jednej konzultácie zvolanej Fideszom k návrhu novely ústavy. Opoziční ľavičiari od začiatku série rokovaní namietali proti tomu, že návrh protiteroristického zákona ráta v prípade teroristickej hrozby s možnosťou obmedzenia fungovania médií a telekomunikačných služieb, čo je pre socialistov neprijateľné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies