Fidel Castro navštívil školu pomenovanú po svojej švagrinej

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 07:14 • 2 min
Fidel Castro navštívil školu pomenovanú po svojej švagrinej

HAVANA - Bývalý kubánsky prezident Fidel Castro sa vo štvrtok po dlhšom čase opäť objavil na verejnosti, keď v deň nedožitých 86. narodenín hrdinky revolúcie Vilmy Espínovej navštívil v Havane miestnu základnú školu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kubánska štátna televízia priniesla zábery Castra, ako v škole pomenovanej po Espínovej sedí v školskej lavici a zhovára sa so žiakmi a učiteľmi. Espínová, ktorá zomrela v roku 2007 vo veku 77 rokov, bola Castrovou švagrinou a manželkou jeho brata a súčasného kubánskeho prezidenta Raúla.


"Som presvedčený, že v deň, ako je ten dnešný, by Vilma bola šťastná," povedal líder kubánskej revolúcie z roku 1959. Espínová opustila pohodlný život a po Castrovom boku bojovala proti Američanmi podporovanému režimu diktátora Fulgencia Batistu. Neskôr sa vydala za súčasného kubánskeho prezidenta.


"Po každom, kto padne v revolučnom boji, zostáva jeho energia, jeho úsilie a zápas," uviedol podľa Reuters Castro, ktorý v auguste oslávi 90. narodeniny.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies