Fico: Vláda podporí vytváranie pracovných miest a výrobu s pridanou hodnotou

NETKY.SK • 9 Október 2013, 10:58 • 2 min
Fico: Vláda podporí vytváranie pracovných miest a výrobu s pridanou hodnotou

PÚCHOV – Filozofia vlády je ísť cestou podpory vytvárania nových pracovných miest a výroby s vyššou pridanou hodnotou. Je úplne jedno, či je to slovenská spoločnosť, alebo zahraničný investor prichádzajúci na Slovensko. Po prehliadke vznikajúcich nových výrobných hál v spoločnosti Continental Matador v Púchove to povedal premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ sa bude zvyšovať počet pracovných miest, pokiaľ je to výroba, ktorá nie je iba nejakou štandardnou montážou, tak tu je vláda Slovenskej republiky pripravená hovoriť s každým. Pre nás je výhodné, aj keď tá firma nejaké obdobie neplatí dane, ale zamestnáva ľudí. Tí ľudia dostávajú výplaty, platia sa odvody. To všetko má pre štát obrovský význam, pretože tí ľudia nechodia na úrady práce a nie sú odkázaní na sociálnu pomoc," povedal premiér.

Ako dodal, spoločnosť Continental Matador v Púchove je na Slovensku považovaná za jednu z kľúčových aj z pohľadu zamestnanosti v regióne. "Ak si uvedomíme, že dnes tu pri výrobe osobných pneumatík pracuje okolo 2300 ľudí a pri výrobe nákladných pneumatík viac ako 1200 ľudí, nová investícia má priniesť prácu pre ďalších 600 ľudí a ďalší pracujú vo výskume, tak je to niekoľko tisíc ľudí, ktorí v tomto regióne nachádzajú prácu," doplnil premiér.

Podľa hovorcu spoločnosti Continental Matador Rubber Juraja Ižvolta na základe memoranda podpísaného v apríli tohto roku s vládou SR preinvestuje Continental v Púchove v najbližších piatich rokoch okolo 240 miliónov eur, vytvorí 600 pracovných miest, ktoré musí udržať minimálne päť rokov, čo podľa hovorcu nebude problémom.

Continental vstúpil do oblasti výroby pneumatík na Slovensku v roku 1999, keď získal väčšinový podiel v spoločnom podniku Matador, a. s., Púchov. V roku 2007 získal Continental väčšinový podiel v Continental Matador Rubber, s. r. o., a o dva roky neskôr zostávajúcich 34 % akcií Continental Matador Rubber. Stal sa tak 100-% vlastníkom spoločnosti Continental Matador Truck Tires aj Continental Matador Rubber. Od roku 2000 preinvestoval Continental na Slovensku viac ako 600 miliónov eur.

Tento rok podpísala spoločnosť s vládou SR memorandum o porozumení, týkajúce sa rozšírenia výrobných kapacít na výrobu pneumatík pre osobné, ľahké nákladné vozidlá a vozidlá 4 x 4 v Púchove o vyše päť miliónov kusov. Continental zamestnáva vo svojich závodoch na Slovensku (Púchov, Zvolen, Dolné Vestenice, Partizánske) celkovo viac ako 5000 pracovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies