Fico: Rešpektujem výsledky volieb vo Veľkej Británii a gratulujem víťazovi

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 12:07 • 2 min
Fico: Rešpektujem výsledky volieb vo Veľkej Británii a gratulujem víťazovi

BRATISLAVA/PREŠOV – Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) rešpektuje výsledky volieb vo Veľkej Británii. Želá si, aby Európska únia (EÚ) solídne dokončila rozhodnutie tejto krajiny opustiť jej rady. Uviedol to na dnešnom brífingu v Prešove.

slovakia

left justify in out

"Predovšetkým rešpektujem, čo sa udialo. Treba zablahoželať víťazovi volieb, Konzervatívnej strane. V rámci rodiny socialistických a ľavicových strán je Labour Party (Labouristická strana), ktorá získala pomerne o slušný počet mandátov viac, čiže aj jej treba zablahoželať, napriek tomu, že sa nestala celkovým víťazom. Ale tie čísla naznačujú, že zostavovanie novej vládnej štruktúry nebude až také jednoduché,“ povedal Fico s tým, že ide o jeho politologickú reakciu.

 

Fico si ďalej želá, aby zostávajúce členské štáty EÚ zostali pohromade a vytvorili Veľkej Británii protiváhu. „Bolo by veľmi nebezpečné, keby výsledkom rokovania o vystúpení Veľkej Británia z EÚ bolo to, že Británia odíde posilnená, silnejšia ako členský štát EÚ. To by bol ten najhorší príklad pre každého, pokiaľ by sme skonštatovali, že sa oplatí vystúpiť z EÚ,“ doplnil Fico.

 

Po štvrtkových parlamentných voľbách vo Veľkej Británii prišli vládni konzervatívci premiérky Theresy Mayovej o parlamentnú väčšinu, získali však najviac kresiel v parlamente.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies