Fico: Prvý sociálny balík bol vnímaný pozitívne, musí prísť druhý

NETKY.SK • 6 December 2014, 14:30 • 2 min
Fico: Prvý sociálny balík bol vnímaný pozitívne, musí prísť druhý

NITRA - Prvý sociálny balíček bol verejnosťou vnímaný pozitívne, a preto musí prísť v roku 2015 druhý. Na tlačovej konferencii v Nitre to dnes po skončení slávnostného snemu Smeru-SD vyhlásil predseda strany Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Chceme viac, preto padlo rozhodnutie a užšie vedenie strany musí do 31. marca 2015 predložiť predsedníctvu Smeru-SD druhý sociálny balíček," povedal Fico. Čo bude obsahovať, zatiaľ jasné nie je. "Minister financií musí povedať, že takýto rámec máme, do tohto môžeme ísť," vysvetlil predseda vlády. Nie je tiež jasné, o aký objem financií pôjde. "Nebudeme ale robiť veci, ktoré by ohrozovali konsolidáciu," uistil.
      

Ďalšou prioritou na rok 2015 bude cenová stabilita vrátanie vratiek za plyn pre verejnosť, ktorá plynom kúri. Smer-SD chce tiež pokračovať v boji proti nezamestnanosti, najmä mladých ľudí, a chce zabezpečiť rast miezd. "Minimálna mzda v roku 2015 opäť porastie," deklaroval premiér.
      

Fico vidí Smer-SD po 15 rokoch fungovania v stabilnej kondícii a ponúka opozícii konfrontáciu pred voľbami v roku 2016. Na druhej strane odmieta opozičnú "politiku nenávisti".
      

Na margo nedávnych slov o demisii novinárom povedal, že je zvláštne, ak absentujú otázky na úspechy vlády. "Tu sú preukázateľné výsledky Smeru-SD a ja ich nechcem prekryť nejakými špekuláciami," zdôraznil s tým, že jeho slová súvisiace s povalením vlády na HN Clube boli médiami prekrútené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies