Fico: Pri investícii Jaguaru je potrebné mať čo najrýchlejšie finálnu zmluvu

NETKY.SK • 14 August 2015, 13:22 • 2 min
Fico: Pri investícii Jaguaru je potrebné mať čo najrýchlejšie finálnu zmluvu

BRATISLAVA - Pri investícii britskej automobilky Jaguar Land Rover na Slovensku je potrebné dostať sa čo najrýchlejšie k finálnej investičnej zmluve. Uviedol to dnes na brífingu predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Prisľúbili sme britskej strane, a ja držím slovo, že nebudeme ďalej komentovať vývoj, ktorý nastal po podpísaní tzv. letter od intent (významného dokumentu). Uvedomme si, že Slovensko je dnes vybraná a preferovaná lokalita pre túto investíciu. Našou povinnosťou je v čo najrýchlejšom čase dostať sa ku konečnej zmluve o samotnej investícii, ktorá stanoví presné podmienky," povedal.

 

Predstavitelia britskej automobilky Jaguar Land Rover v utorok (11.8.) informovali, že so slovenskou vládou podpísali dokument o zámere postaviť svoj nový závod v Nitre. Definitívne rozhodnutie o výstavbe bude nadväzovať na štúdiu uskutočniteľnosti a očakáva sa do konca tohto roka.

 

Zo zverejneného investičného návrhu "Automotive Nitra Project", ktorý na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie predložila Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), vyplýva, že nový závod na výrobu automobilov pri Nitre s kapacitou 150.000 až 300.000 kusov vozidiel ročne vytvorí 2000 až 4000 nových pracovných miest.

 

Predpokladané investičné náklady sú v zámere vyčíslené na viac ako 1 miliardu eur. Začiatok výstavby závodu sa očakáva v roku 2016, začiatok prevádzky 2018 až 2019. Výmera plôch výrobného závodu bude predstavovať 200 až 300 hektárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies