Fico: Pre Slovensko je vynikajúca správa, že Šefčovič bude podpredsedom EK

NETKY.SK • 15 Október 2014, 16:13 • 2 min
Fico: Pre Slovensko je vynikajúca správa, že Šefčovič bude podpredsedom EK

BRATISLAVA - Pre Slovensko je vynikajúca správa, že náš kandidát na komisára Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič sa stane podpredsedom Komisie zodpovedným za energetiku.

slovakia

left justify in out

Po dnešnom rokovaní vlády to vyhlásil premiér Robert Fico. "Získal pozíciu, ktorá je mimoriadne silná," povedal Fico. Podpredseda Komisie je podľa neho pozícia, ktorá sa týka najmä veľkých členských štátov, Šefčovič si však počas svojho predchádzajúceho pôsobenia urobil dobré meno. "Ja som na neho veľmi hrdý," dodal premiér. Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák si zasa myslí, že zmenu Šefčovičovho portfólia netreba vnímať ako úspech či neúspech. "V každom prípade je to uznanie kvalít Maroša Šefčoviča," ukončil.

 

Maroš Šefčovič sa pravdepodobne stane podpredsedom novej Komisie zodpovedným za energetiku. Budúci šéf EK Jean-Claude Juncker navrhuje, aby Šefčovičov uvoľnený rezort dopravy, mobility a politiky pre vesmír prevzala nová slovinská kandidátka Violeta Bulcová. Tá nahradí expremiérku Alenku Bratušekovú, ktorá minulý týždeň definitívne stiahla svoju kandidatúru za členku EK po tom, čo ju neschválil Európsky parlament. Bratušeková mala pôvodne byť podpredsedníčkou EK a komisárkou pre energetickú úniu. Juncker už predložil navrhované zmeny v zložení novej EK členským štátom EÚ, ktoré by sa k návrhu prostredníctvom svojich vyslancov mali vyjadriť ešte dnes. Nasledovať opäť bude vypočutie poslancami Európskeho parlamentu, ktorý by mal o novej komisii ako celku hlasovať v stredu na budúci týždeň. Junckerova komisia by tak mohla začať pracovať podľa plánu od 1. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies