Fico: Podporujeme Danka. Ak zlyhal úradník, treba ho potrestať

NETKY.SK • 30 Apríl 2017, 12:17 • 2 min
Fico: Podporujeme Danka. Ak zlyhal úradník, treba ho potrestať

BRATISLAVA - Pokiaľ kancelár Národnej rady SR Daniel Guspan pochybil v prípade otvárania listov občanov pre poslancov, mal by byť potrestaný.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) však za kauzu nemá byť odvolávaný. Myslí si to predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Rozhodnutie o otváraní listov podpísal Guspan.

 

"Podporujeme predsedu Národnej rady Andreja Danka a Smer-SD nezahlasuje za program mimoriadnej schôdze," zdôraznil v dnešnej diskusnej relácii na TA3 V politike Fico, podľa ktorého Danko nesedí nad listami poslancov a nečíta ich.

 

"Ak zlyhali úradníci, poďme potrestať úradníkov. Ale čo to má spoločné s predsedom parlamentu?" povedal Fico. Dodal, že ak úradník pochybil, mal by byť odvolaný a ak spáchal trestný čin, mal by byť potrestaný. Ale odvolávanie predsedu parlamentu Fico odmieta.

 

Za iniciovaním schôdze vidí Fico politiku nenávisti, ktorú predvádza podľa neho opozícia. "Toto je schôdza o vylievaní špiny, my to nebudeme podporovať," povedal. Aj na úrade vlády podľa neho existujú bezpečnostné pravidlá v súvislosti s listami.

 

Podľa Fica by sa namiesto tejto kauzy malo hovoriť skôr o tom, že sa Slovensku darí. Opätovne kritizoval médiá, že informujú prevažne o negatívnych informáciách. "A pozitívne informácie sa zásadne zamlčujú," povedal Fico.

 

Podľa neho sa k verejnosti nedostávajú objektívne a korektné informácie o stave krajiny. "A tá nálada je potom blbšia, blbšia a blbšia," poznamenal.

 

Zopakoval, že Slovensko má historicky najnižší deficit či historicky najvyššiu zamestnanosť.

 

Pripomenul, že v pondelok 1. mája oznámi opatrenia na pomoc ľuďom. Tvrdí, že keď sa krajine darí, má sa dať ľuďom.

 

Opatrenia počítajú so zmenami v odmeňovaní nočnej práce, práce cez víkendy, ale aj s väčšou podporou ľudí, ktorí dochádzajú za prácou napríklad viac ako 60 kilometrov.

 

Fico sa dotkol aj prezidentských volieb vo Francúzsku. "Dajme pokoj Francúzom, nech si zvolia, koho chcú," povedal s tým, že bude rešpektovať výsledky volieb.

 

Spomenul aj summit o brexite. Zopakoval, že sa lídri dohodli na spoločnom postupe. Európska dvadsaťsedmička bude teda v súvislosti s podmienkami vystúpenia z EÚ rokovať so Spojeným kráľovstvom Veľkej Británie a Severného Írska spoločne. Bilaterálne rokovania podľa Fica nebudú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies