Fico: Na ďalšie peniaze do školstva treba odvážnu reformu

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 16:21 • 2 min
Fico: Na ďalšie peniaze do školstva treba odvážnu reformu

BRATISLAVA – Ak chceme, aby do školstva išlo viac peňazí, sú podľa premiéra Roberta Fica potrebné odvážne kroky, ktoré školstvo zreformujú.

slovakia

left justify in out

"Áno, vláda je pripravená poskytnúť viac finančných prostriedkov do vzdelávania, ale očakávame, že na druhej strane dôjde k nejakým rozhodnutiam," povedal dnes Fico počas diskusií v rámci Národného konventu o EÚ v Bratislave. Na Slovensku je podľa predsedu vlády 110 škôl, kde je počet žiakov menší ako desať. Počet žiakov na jedného učiteľa je u nás nižší ako v iných krajinách a počet učiteľov nezodpovedá zahraničným štandardom. "Ak otvárame tieto témy, vtedy každý hovorí ´nie´, nedotýkať sa. Musia zostať aj školy, kde je počet žiakov menší ako desať, musí byť rovnaký počet žiakov, musí byť v každom okresnom meste univerzita, musí byť neviem kde vysoká škola," povedal premiér. Fico preto podporuje ministra školstva Dušana Čaploviča, ktorý predložil správu o stave školstva a o tom, čo treba robiť. "A buď to urobíme a potom môžeme hovoriť o vyšších zdrojoch do vzdelávania, alebo zostaneme stáť na jednom mieste," poznamenal. Vážne rozhodnutia sa však podľa Fica nedajú robiť bez širokého politického konsenzu. "Bez dohody politických strán na Slovensku ťažko dosiahneme rozhodnutia, ktoré by sme chceli prijať," ukončil premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies