Jaroslav Naď na tlačovej besede - Fico je bezpečnostnou hrozbou. Zbierame podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR

NETKY.SK • 4 September 2023, 15:00 • 2 min
Jaroslav Naď na tlačovej besede - Fico je bezpečnostnou hrozbou. Zbierame podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR

Slovenská spoločnosť mesiac pred voľbami čelí strašeniu a klamstvám Roberta Fica, ktorému ide o všetko. Povedal to podpredseda strany Demokrati Jaroslav Naď na tlačovej konferencii. “Ale aj Slovensku ide v týchto voľbách o všetko,” pokračuje Naď.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ide o naše budúce zahraničnopolitické smerovanie, o našu slobodu a bezpečnosť. Fico, Danko, Pellegrini a extrémisti robia všetko pre to, aby sme opustili existenčnú nevyhnutnosť Slovenskej republiky - jasné zahraničnopolitické smerovanie a členstvo v EÚ a NATO. Robia všetko pre to, aby Slovensko uniesli na východ,” hovorí Jaroslav Naď a zároveň pripomína, že “Fico dnes tvrdí, že mier ide z východu a nazýva našich spojencov okupantmi.

Jaroslav Naď hovorí, že nastal čas, aby sa aj ďalšie demokratické strany - PS, SaS, KDH, OĽANO - jasne postavili za ochranu slovenského členstva v EÚ a NATO. “Demokrati sú dnes jediní, ktorí sa bez váhania postavili Ficovi a povedali jasné nie jeho klamstvám. Nastal čas spraviť ďalší krok. Iniciujeme zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej budeme žiadať prijatie uznesenia, ktoré jasne povie, že žiadna alternatíva k členstvu Slovenska v EÚ a NATO neexistuje. Kto hovorí opak, je buď zradcom Slovenskej republiky, alebo je stratený v geopolitických reáliách. Všetky Demokratické strany tak dostanú priestor, aby jasne vyjadrili svoje postoje k tejto pre Slovensko existenčnej téme,” vyhlásil Naď, podľa ktorého je Robert Fico bezpečnostnou hrozbou pre Slovensko.

Člen predsedníctva strany Demokrati a poslanec NR SR Juraj Šeliga hovorí, že Demokrati sú jediní, ktorí doteraz preukázali, že sú odhodlaní bojovať za Slovensko a postaviť sa Ficovmu strašeniu a klamstvám. “Je čas, aby sa SaS, PS, OĽANO či KDH jasne a bez vajatania postavili Ficovi, pretože nemôžeme dovoliť, aby politika strachu a klamstva zvíťazila. Verím, že tieto strany podporia zvolanie mimoriadnej schôdze a zahlasujú za uznesenie,” vyhlásil Šeliga.

Šeliga sa zároveň pýta, či súčasná situácia s migráciou nie je pomoc Viktora Orbána Robertovi Ficovi v predvolebnej kampani. “Fico chodí na stretnutia do Budapešti, maďarský minister zahraničia Szijjártó sa vyjadruje, že Gašparove obvinenie malo politický motív a podobne. Len nedávno bolo v Maďarsku prepustených 1400 prevádzačov. Pýtam sa to veľmi jasne, či Orbán nechce Ficovi prihrať volebnú tému a zasiahnuť tak do priebehu volieb na Slovensku. Toto jasne odmietame a aj o tom budeme diskutovať na mimoriadnej schôdzi NR SR.

Sme doslova na križovatke. Je na nás, kam chceme po voľbách patriť. Keď chceme nádej na to, že Slovensko bude ak po 30. septembri členom EÚ a NATO, keď chceme vidieť fungujúce inštitúcie a v nich politikov, ktorí slúžia ľuďom, tak sa pozerajme na stranu Demokrati. Príďme 30. septembra voliť a rozhodnime ako bude vyzerať Slovensko a kam bude patriť,” povedala volebná líderka Demokratov Andrea Letanovská.

Jasné a nespochybniteľné zahraničnopolitické smerovanie Slovenska a ukotvenie v EÚ a NATO je pre stranu Demokrati najdôležitejšia téma. “Či chceme hovoriť o zdravotníctve, školstve, ochrane životného prostredia, cestovných lístkoch či digitalizácii, všetko záleží od nášho členstva v EÚ a NATO. My v strane Demokrati sme odhodlaní bojovať za bezpečnosť Slovenska a zotrvanie v euroatlantických štruktúrach. Sme naďalej odhodlaní bojovať proti snahám Roberta Fica a ďalších, zatiahnuť Slovensko na východ. Z tejto pozície neuhneme ani o milimeter,” uzavrel Naď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
TS Demokrati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies