Fico: Autodopravcov nie je možné zneužívať na ciele prezidentského kandidáta

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 14:12 • 2 min
Fico: Autodopravcov nie je možné zneužívať na ciele prezidentského kandidáta

HORNÉ OREŠANY - Slušných autodopravcov nie je možné zneužívať na politické ciele nejakého prezidentského kandidáta.

slovakia

left justify in out

"Včerajšie (4.3.) odhalenie, čo je motívom akéhosi štrajku, je podľa môjho názoru niečo, čo treba odsúdiť," uviedol dnes na tlačovej konferencii po výjazdovom rokovaní kabinetu v Horných Orešanoch premiér Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na ultimátum zo strany Únie autodopravcov Slovenska (UNAS).
      

Predstavitelia UNAS dnes listom doručeným na Úrad vlády SR premiéra vyzvali, aby do piatku 7. marca zvrátil súčasnú situáciu s autodopravcami na Slovensku. Má podľa nich zabezpečiť naplnenie dohôd medzi ministerstvom dopravy a UNAS a vyviesť dopravcov z krízy. Predseda únie Milan Laurinec pritom v utorok (4.3.) pred novinármi priznal, že podporuje kandidátku na post prezidenta Helenu Mezenskú.
      

"Nové vedenie UNAS teraz pred voľbami vznáša nové a nové požiadavky, pričom sa ani nezúčastňuje rokovaní. Včera malo byť rokovanie o konkrétnych detailoch úprav mýtneho systému, ktoré odignorovali v čisto politickom kontexte. Vyhlásili ostrý štrajk, pričom napríklad ani združenie ČESMAD nechápe, o čo UNAS-u v tomto momente ide," konštatoval minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).
      

"My chápeme, o čo UNAS-u ide. Je to jasná politizácia a zneužitie autodopravcov združených v UNAS-e na politické ciele nejakej úzkej záujmovej skupiny, ktorá je prepojená na konkrétneho prezidentského kandidáta," domnieva sa Počiatek.
      

Rokovania o konkrétnych opatreniach trvajú podľa slov predsedu Trnavského samosprávneho kraja a šéfa združenia samosprávnych krajov SK 8 Tibora Mikuša prinajmenšom rok. "Naša aktivita, ktorá mala zabrániť ničeniu ciest 2. a 3. triedy, súkromného majetku občanov a majetku obcí a miest ťažkou nákladnou dopravou trvá tri roky. Niektorí dopravcovia však pokračujú vo svojich aktivitách bez ohľadu na to, že ničia cudzí majetok a ohrozujú občanov," poznamenal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies