Festival života, ktorý zajtra hostí Bratislava je udalosťou európskeho významu

NETKY.SK • 13 Apríl 2024, 10:50 • 2 min
Festival života, ktorý zajtra hostí Bratislava je udalosťou európskeho významu

Už zajtra – 14. apríla bude Bratislava svedkom obrovskej duchovnej aj kultúrnej udalosti. Po pár rokoch sa sem opäť vracia Festival života, ktorého hlavným hosťom a rečníkom bude nigérijský pastor Enoch Adeboye.

slovakia

left justify in out

Pastor, ktorého v roku 2009 časopis Newsweek označil za jedného z najvplyvnejších ľudí na svete je už celé desaťročia lídrom Redeemed Christian Church of God (RCCG). Cirkev je dnes považovaná za jednu z najrýchlejšie rastúcich letničních zborov na svete, jej pobočky v 186 krajinách sveta navštevujú týždenne milióny ľudí.  

Enoch sa narodil v r. 1942 v skromnej rodine v dedine Ifewara a až do dospievania nevlastnil ani pár topánok. Bol to mladý génius, ktorý sa odmalička zaujímal o matematiku, literatúru, históriu, vynikal medzi svojimi rovesníkmi.

Ako 25-ročný sa Enoch Adeboye oženil, jeho manželka Foluke ho dodnes verne sprevádza na jeho duchovnej ceste (bude jednou z rečníkov aj na bratislavskom Festivale života). Keď ukončil štúdium matematiky na Nigérijskej univerzite, nič nebránilo jeho kariérnemu rastu a úspechom, no jeho to stále viac ťahalo k Bohu.

O jeho životnej ceste pastora napokon rozhodlo viacero faktorov. Adeboye sa nevedel zmieriť s bujnejúcim čarodejníctvom, poverami a zlom, ktoré páchali v jeho rodnej dedine, ale aj celej krajine a chcel prispieť k spirituálnemu povedomiu v Nigérii.

No asi poslednou kvapkou, ktorá z neho urobila pastora a vodca cirkvi bola vážna a dlhá choroba jeho dcérky,  ktorá ho v roku 1973 priviedla k Israelovi Akindayomimu - zakladateľovi Redeemed Christian Church of God. Keď Boh Adeboyeho dcéru uzdravil, jeho budúca cesta duchovného lídra bola spečatená…

Adeboye vedie RCCG od roku 1981, do medzinárodného povedomia svoj zbor dostal festivalom Divine Visitation v Lagose v r. 1998, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 5 miliónov ľudí a vysielala ju v priamom prenose aj CNN. Jeho zhromaždenia stále viac a výraznejšie sprevádzali zázraky uzdravenia, oslobodenia, prítomnosť Božej moci.

Tie sa stali aj súčasťou Festivalu života, ktorý sa koná od roku 1994 vo viacerých mestách sveta a tento rok sa opäť vracia aj do Bratislavy. Na tejto udalosti, výnimočnej svojho druhu v rámci nielen Slovenska, ale aj Európy, sa očakáva v známej GoPass Aréne niekoľko tisíc účastníkov. Vítaní sú veriaci, ktorí sa chcú posilniť vo svojej viere, no samozrejme aj ľudia, ktorí ešte nezažili dotyk Boha, nepoznají ho a chcú sa presvedčiť o Jeho moci, láske, vernosti.

Príďte sa duchovne nasýtiť bezprostredným stretnutím s Božou mocou, vypočuť si ohnivé kázne či skvelé autentické dynamické gospely od černošských hudobníkov aj bratislavskej kresťanskej kapely Rockstanders.

Na podujatí okrem kazateľa Enocha Adeboyeho vystúpi viacero ďalších rečníkov. Popri jeho manželke Folu budú hlásať Božie slovo aj pastori Leke Sanusi, Femi Popoola, Jaroslav Kříž a  Adrián Šesták.

Vstup na podujatie je zdarma, vzhľadom na predpokladaný veľký záujem (minuloročný Festival života navštívilo viac ako 3 000 ľudí) si môžete urobiť TU registráciu za 2 eurá.  

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies