Festival Pohoda môže získať až štyri European Festival Awards

NETKY.SK • 5 December 2016, 15:39 • 2 min
Festival Pohoda môže získať až štyri European Festival Awards

BRATISLAVA - Slovenský hudobný festival Pohoda získal rekordné štyri nominácie na European Festival Awards, keď sa dostal medzi desiatich finalistov v kategóriách Najlepší stredne veľký festival, Najlepší line-up a Promotér roka, pričom jeho zakladateľ Michal Kaščák sa dostal na shortlist na Award for Excellence and Passion.

slovakia

left justify in out

Na túto cenu je okrem neho nominovaný napríklad aj Damon Albarn z kapiel Blur a Gorillaz, pričom kandidátov vyberali zástupcovia jednotlivých festivalov.


O desiatke finalistov v kategórii Najlepší line-up rozhodovalo 25 promotérov a desať ďalších profesionálov z celej Európy, pričom o prvenstvo sa v nej uchádzajú aj podujatia ako Glastonbury, Primavera Sound, Roskilde či Paléo. Pohoda je v tejto kategórii jediným zástupcom zo strednej Európy. Glastonbury, Primavera Sound a Roskilde sú súpermi Pohody aj medzi uchádzačmi o trofej pre najlepšieho promotéra. Okrem hlasov odbornej poroty zavážila v kategóriách Najlepší stredne veľký festival a Najlepší line-up aj verejná anketa, v ktorej vlani hlasovalo približne 800-tisíc ľudí z celej Európy.


"Toto je dobrá príležitosť povedať aj oficiálne, že naši fanúšikovia sú už 20 rokov jednoznační víťazi kategórie Best festival audience a to nielen podľa nás, počúvame to aj od mnohých umelcov, agentov, či promotérov z celého sveta. Ďakujeme, že nám opäť zabezpečili jednu z nominácií. Spolu s ich podporou si veľmi vážime aj hlasy hudobných profesionálov, takéto vyjadrenie rešpektu je pre nás mimoriadne cenné. Je to excelentný pocit, ktorý stupňuje našu vášeň v prípravách budúceho ročníka," uviedol Michal Kaščák. Mená víťazov European Festival Awards vyhlásia 11. januára počas galavečera na festivale Eurosonic v holandskom Groningene.


Pohoda sa okrem toho po druhý raz dostala medzi šesticu najlepších festivalov sveta v rámci Arthur Awards. Ďalšími nominovanými sú Isle of Wight, Lollapalooza Berlin, Paléo, Rock Werchter a British Summertime Hyde Park. O víťazovi rozhodne 4 000 osobností, šéfov festivalov, manažérov, agentov, promotérov, zástupcov ticketingových spoločností či hudobných novinárov. Meno víťaza oznámia 9. marca v Londýne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies