Festival Piešťanské rendezvous pozýva na bohatú ponuku

NETKY.SK • 24 Október 2023, 14:30 • 2 min
Festival Piešťanské rendezvous pozýva na bohatú ponuku

PIEŠŤANY - Festival česko-slovenského umenia Piešťanské rendezvous, ktoré už štvrťstoročie prináša divadelné vystúpenia, koncerty a výstavy umelcov z oboch strán rieky Moravy, má i v jubilejnom 25. ročníku bohatú ponuku. Do konca novembra si záujemcovia môžu vybrať z podujatí, ktoré prináša Dom umenia.

slovakia

left justify in out

Októbrový program tvorili predstavenie Mestského divadla Trenčín o osobnosti Alexandra Dubčeka Nádej Dubček, nový film o noci, keď sa delilo Československo s názvom A máme, čo sme chceli a slávnostný program k 70. výročiu založenia folklórneho súboru Technik. Na november podľa riaditeľky DU Edity Bjeloševičovej pripravili predstavenie ikony Piešťanského rendezvous Bolka Polívku, ktorý sa festivalu zúčastňuje pravidelne od jeho začiatku. V tomto roku prichádza jeho divadlo s už klasickou hrou Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho. Z českej produkcie je aj filmová snímka Ako prežiť svojho muža a Tajomstvo a zmysel života. Slovenskú stranu zastúpi koncert Roba Opatovského a Fragile, tiež skupiny Desmod a komédia Pi čaj, miláčik.


Pripravené sú aj dve výstavy - pocta renesančnému maliarovi a grafikovi S Dürerom na cestách, na ktorej sa predstaví maliar, grafik Marián Komaček a František Pavlica prinesie svoje litografie na prezentáciu s názvom Motívy ze Slovácka.

Podľa slov riaditeľky DU sa festival v začiatku konal v priebehu jedného týždňa, neskôr jeho podujatia rozložili do dvoch jesenných mesiacov. Medzi českými hosťami, ktoré v priebehu rokov do Piešťan na podujatie zavítali, sú napríklad Simona Stašová, Jarek Nohavica, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jiří Stivín, Iva Janžurová, Jana Paulová, Pavel Zedníček, Vilma Cibulková, Ladislav Mrkvička a mnohí ďalší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: pnky.sk (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies