Ferencz: Zmätky s cenami energií by sa už nemali opakovať

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 12:57 • 2 min
Ferencz: Zmätky s cenami energií by sa už nemali opakovať

BRATISLAVA - Zmätky s cenami energií, ktoré boli na Slovensku témou na prelome rokov, by sa už nemali opakovať. Uviedol to dnes pre TASR štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Vojtech Ferencz po rokovaní Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti k novele zákona o regulácii v sieťových odvetviach (ÚRSO). Novela smeruje v NR SR do druhého čítania.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom rokovaní hospodárskeho výboru podľa jeho slov neprišlo k zásadnej zmene pôvodného vládneho návrhu, teda regulačný úrad bude mať predsedu menovaného vládou. "Regulačná rada bude oddelená od regulačného úradu, jej šéfa bude však menovať prezident SR," zdôraznil Ferencz.

 

Hospodársky výbor dnes na svojom rokovaní zároveň neprijal opozičné pozmeňovacie návrhy k novele zákona o ÚRSO, predkladané najmä poslancom NR SR Karolom Galekom (SaS).

 

Výbor NR SR pre hospodárske záležitosti rokoval z oblasti energetiky okrem zákona o regulácii v sieťových odvetviach aj o vládnej novele zákona o energetickej hospodárnosti budov, ako aj o návrhu smernice Európskeho parlamentu a Rady, ktorou sa mení smernica o energetickej efektívnosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies