Fenningerová ovládla prvý tréning zjazdu v Soči

NETKY.SK • 6 Február 2014, 12:43 • 2 min
Fenningerová ovládla prvý tréning zjazdu v Soči

ČERVENÁ POĽANA 6. februára (SITA) - Rakúšanka Anna Fenningerová bola najrýchlejšia v prvom tréningu zjazdu žien v stredisku Roza Chutor na zimných olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

Druhá skončila s odstupom 21 stotín sekundy Švajčiarka Fränzi Aufdenblattenová a tretia Američanka Julia Mancusová, ktorá zaostala o 38 stotín. Z dvojice Sloveniek skončila Jana Gantnerová na 44. a Kristína Saalová na 45. mieste s vyše šesťapolsekundovým odstupom.

Tréning zjazdárok trval dlhšie, ako sa predpokladalo, lebo po odjazdení troch pretekárok ho organizátori prerušili. Dôvodom bola úprava terénu spojená s redukciou cieľového skoku. Talianka Daniela Merighettiová si sťažovala na bolesti v kolenách po doskoku a tiež na to, že počas skoku vo vzduchu strávila príliš dlhý čas. Merighettiová na opakovaný tréning už nenastúpila. 

Zjazd žien sa na ZOH v Soči uskutoční v stredu 12. februára. Dovtedy pretekárky absolvujú ešte dve tréningové jazdy. 

Oficiálne výsledky prvého tréningu zjazdu žien: 
1. Anna Fenningerová (Rak.) 1:41,73 min, 2. Fränzi Aufdenblattenová (Švaj.) +0,21, 3. Julia Mancusová (USA) +0,38,... 44. Jana Gantnerová +6,56, 45. Kristína Saalová (obe SR) +6,78. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies