Fenerbahce v Európe na dve sezóny dohralo

NETKY.SK • 28 August 2013, 12:26 • 2 min
Fenerbahce v Európe na dve sezóny dohralo

LAUSANNE - Utorkovou prehrou 0:2 na ihrisku londýnskeho Arsenalu v odvete play-off Ligy majstrov sa definitívne skončilo účinkovanie futbalistov Fenerbahce Istanbul v tomto ročníku európskych pohárových súťaží a chýbať v nich budú aj v nasledujúcej sezóne.

slovakia

left justify in out

Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne zamietol odvolanie tureckého klubu proti dvojročnému dištancu od Európskej futbalovej únie (UEFA) za údajné ovplyvňovanie domácich ligových zápasov. V júli CAS až do definitívneho verdiktu pozastavil výkon trestu a Fenerbahce mohlo bojovať o virtuálnu účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. V dvoch zápasoch s Arsenalom nestrelili Istanbulčania ani gól (celkové skóre 0:5) a ich púť mala pokračovať v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. Výrok CAS tento scenár zrušil a UEFA bude vo štvrtok riešiť ďalší postup.

CAS tiež nevyhovel odvolaniu ukrajinského futbalového klubu Metalist Charkov proti vylúčeniu z Ligy majstrov 2013/14 z dôvodu päťročného dištancu pre športového riaditeľa klubu Jevgena Krasnikova, ktorý sa podieľal na ovplyvnení výsledku duelu medzi Charkovom a mužstvom Karpaty Ľvov z apríla 2008. V tomto prípade CAS v auguste zamietol žiadosť klubu o zmrazenie výkonu rozhodnutia UEFA o jeho vylúčení z LM. Metalist mal nastúpiť v play-off LM 2013/2014 proti nemeckému Schalke 04 Gelsenkirchen. UEFA po vylúčení Ukrajincov rozhodla, že proti Schalke bude hrať grécky klub Miroslava Stocha PAOK Solún, ktorý neuspel proti Metalistu v 3. predkole kontinentálneho pohára číslo jeden. Do skupinovej fázy LM postúpilo Schalke, PAOK pokračuje v Európskej lige. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies