ZOH: Sumár zo štvrtka 10. februára

NETKY.SK • 10 Február 2022, 18:49 • 2 min
ZOH: Sumár zo štvrtka 10. februára

PEKING – Máme za sebou prvý hokejový zápas na ZOH v Pekingu, bohužiaľ sme nezačali najlepšie a v zápase s favorizovaným Fínskom sme prehrali 2:6. Irene Schoutenová získala svoju druhú zlatú medailu zo ZOH v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Ramseyho mrzeli zbytočné individuálne chyby

 

Trénera slovenských hokejistov Craiga Ramsayho mrzeli po prehratom zápase na ZOH s Fínskom 2:6 zbytočné individuálne chyby a zlá hra v strednom pásme. Skúsený kanadský kouč verí, že v druhom súboji C-skupiny sa ich jeho zverenci vyvarujú a so Švédskom odohrajú vyrovnanejší duel.

 

Slováci sa síce dostali do vedenia zásluhou Juraja Slafkovského, no Fíni v prvej tretine využili ich chyby a dokázali otočiť na 3:1. „V prvej tretine to bolo na strely 9:6 pre nás, no prehrávali sme 1:3. Naše chyby boli zlé, straty pukov v strednom pásme. Pritom sme mali dobrý štart, Slafkovský dal gól, keď sa natlačil pred bránku, takže sme robili veci, ktoré sme chceli. No myslím si, že nadšenie z toho, že sme tu a že sme súčasťou turnaja, bolo trochu veľké a príliš sme otvorili hru. Musíme pochopiť, že proti tímu, ktorý sa snaží súpera chytiť v strednom pásme do pasce, musíme odviesť lepšiu prácu, aby sme cez to pásmo prešli. Keď sme už dostali puk do ich tretiny, hrali sme dobre," povedal hlavný tréner.

 

Ramsay svojim zverencom vyčítal, že sa nesnažili hrať v strednom pásme jednoducho a sami si komplikovali situáciu. „Vyhadzovali sme puky bekhendom, používame to až príliš často. Je to oveľa nebezpečnejšie a hlavne proti tímu, ktorý dokáže ´zapchať´ stredné pásmo. Používajme forhend, strieľajme puky cez mantinely a naháňajme ich v útočnom pásme," vysvetlil, čo očakáva od svojich hráčov.

 

 

Pád stál našich sánkarov dobrý výsledok

 

Nevydarený bol záver slovenských sánkarov na ZOH 2022 v Pekingu v súťaži miešaných štafiet. Tím v zložení Katarína Šimoňáková, Jozef Ninis a dvojica Tomáš Vaverčák, Matej Zmij súťaž nedokončil po páde Vaverčáka so Zmijom, čo najťažšie niesla slovenská sánkarka.

 

Slováci sa v konkurencii 14 tímov postavili na štart s číslom 7 a po jazde Ninisa priebežne viedli, ale finišujúcim Vaverčákovi so Zmijom nevyšiel už štart a napokon sa po chybe v záverečnej pasáži v ľadovom koryte prevrátili a do cieľa tesne neprišli. „Ja som dal do toho maximum. Prišiel som do cieľa s náskokom dvoch desatín, ale chalanom sa, žiaľ, nepodarilo prísť do cieľa. Je to obrovská škoda," povedal Ninis.

 

Obaja z dvojice sa kolegom ospravedlnili ihneď po pretekoch, Zmij len neveriacky krútil hlavou. „Neviem, čo k tomu povedať. Nemali sme tam predtým problém, ale prišla hlúpa chyba a pokazili sme preteky celému tímu. Ospravedlňujeme sa aj ľuďom. Žiaľ, padlo to na nás."

 

 

Bežkyne dnes nemali svoj deň

 

Trojici slovenských reprezentantiek nevyšli štvrtkové preteky na 10 km klasicky s intervalovým štartom. Najvyššie skončila najskúsenejšia z nich Alena Procházková na 65. priečke s výrazným odstupom 5:11,9 min na víťazku Therse Johaugovú z Nórska.

Päťnásobná olympionička nebola so svojím výkonom spokojná. „Pocity nie sú najlepšie, veľmi som sa trápila. Táto výška a podnebie mi asi nesedí. Neviem sa do toho zatiaľ dostať. Zdalo sa mi, že začiatok bol fajn, no v druhých kopcoch to bolo horšie," povedala po pretekoch.

 

Debutantke pod piatimi kruhmi Kristíne Sivokovej patrila 81. priečka. Barbora Klementová prišla do cieľa na 77. pozícii. „V tejto sezóne sa ukazuje, že šprinty sú pre mňa asi lepšia možnosť a takisto aj ten skejt. Minulý rok to bolo opačne, tam mi vyhovovali desiatky a nejako som sa do toho dostala. Tento rok sa v tom neviem zrovnať," uviedla. Predtým absolvovala šprint, v ktorom obsadila 57. miesto. „Prišla som spraviť nejaký výsledok a hlavne si potvrdiť, že v šprinte nie som najhoršia. To sa mi podarilo, takže po ňom som bola celkom spokojná. Na desiatke som rada, že som došla, lebo to bolo naozaj náročné," dodala.

 

 

Holanďanka získala svoje druhé zlato!

 

Holandská rýchlokorčuliarka Irene Schoutenová získala na ZOH v Pekingu svoju druhú zlatú medailu. Po triumfe na 3 000 m vyhrala vo štvrtok aj preteky na  5 000 m v olympijskom rekorde 6:43,51 min. S mankom 4,67 sekundy skončila na druhej priečke Kanaďanka Isabelle Weidemannová, bronz si vybojovala Martina Sáblíková z Česka (+6,58).

 

 

Strolz napodobnil svojho otca, získal zlato v kombinácii

 

Rakúsky lyžiar Johannes Strolz triumfoval vo štvrtkovej alpskej kombinácii. V cieli mal v súčte zjazdu a slalomu náskok 59 stotín sekundy pred strieborným Nórom Aleksandrom Aamodtom Kildem, tretí skončil Kanaďan James Crawford (+0,68 s).

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies