Fejky sa nešijú len v Číne: Dielňu na falzitikáty značkových vecí majú aj v Brne

NETKY.SK • 17 Október 2013, 17:46 • 2 min
Fejky sa nešijú len v Číne: Dielňu na falzitikáty značkových vecí majú aj v Brne

BRNO - Dielňu, v ktorej sa evidentne šili falzifikáty značkových výrobkov, odhalili v uplynulých dňoch pri domovej prehliadke v Brne tamojší colníci. Produkty z nej putovali až do zásahu do najväčších tržníc v Juhomoravskom kraji. Informáciu priniesol dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu colníkov Ladu Temňákovú.

slovakia

left justify in out

Podľa správy sa po veľkoobchodníkovi s falzifikátmi pátralo už od marca. Minulotýždňové domové prehliadky potvrdili podozrenia colníkov. V odhalenej dielni, plnej šijacích strojov a nášiviek známych značiek, zhabali falzifikáty za 2,5 milióna Kč. Na mieste zadržali štyri osoby, dve z nich odovzdali polícii pre ďalšie porušenie zákona. Za porušovanie práv pre ochranné známky chcú colníci stíhať šesť ľudí.

Pri domových prehliadkach sa našlo deväť šijacích strojov, 16 pamäťových kariet na vyšívanie, tri nažehľovacie lisy, 27 kilogramov textilných štítkov a 12 kilogramov zipsov s logami ochranných známok, 1868 cievok nití, šesť kilogramov termofólií a 620 kusov textilného tovaru označeného ochrannými známkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies