Fedor: Fico by mal v Kyjeve podporiť celistvosť Ukrajiny

NETKY.SK • 31 Január 2015, 11:58 • 2 min
Fedor: Fico by mal v Kyjeve podporiť celistvosť Ukrajiny

BRATISLAVA – Poslanec NR SR a člen výboru pre obranu a bezpečnosť Martin Fedor (Sieť) považuje za dôležité udržať jednotnú pozíciou EÚ ku konfliktu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Malo by to byť prioritou aj počas budúcotýždňovej návštevy Roberta Fica v Kyjeve. "Slovenský predseda vlády by mal jasne podporiť územnú celistvosť a suverenitu Ukrajiny. Je to náš najväčší sused a stabilná, demokratická a slobodná Ukrajina by mala byť jedným z hlavných cieľov našej zahraničnej a bezpečnostnej politiky," povedal pre agentúru SITA Martin Fedor.

 

V súvislosti s eskaláciou konfliktu v Doneckej a Luhanskej oblasti v posledných dňoch Martin Fedor zdôraznil, že aj Robert Fico by mal na návšteve v Kyjeve jasne odsúdiť útok separatistov na civilné obyvateľstvo v meste Mariupoľ, ktoré bolo doteraz mimo bojovej zóny. "Aj vysoký predstaviteľ OSN sa vyjadril, že v tomto prípade išlo vojnový zločin proti civilnému obyvateľstvu a porušovanie medzinárodného humanitárneho práva. Slovenská republika ako členský štát EÚ a NATO by v tomto mala zaujímať jasné a hodnotové postoje," vyhlásil Fedor, ktorý tiež zdôraznil, že aj slovenská vláda a diplomacia by mala apelovať na Ruskú federáciu, aby využila svoj vplyv a zabránila separatistom na východnej Ukrajine útočiť na civilné obyvateľstvo a porušovať línie dohodnutého prímeria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies