Fed navrhuje mimoriadnu bankovú daň

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 08:29 • 2 min
Fed navrhuje mimoriadnu bankovú daň

WASHINGTON - Americká centrálna banka (Fed) navrhuje, aby veľké banky v USA odvádzali každoročne poplatok, ktorým prispejú na činnosť regulačných úradov.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu z pondelka by Federálny rezervný systém na základe výsledkov za rok 2012 vyzbieral od 70 najväčších finančných spoločností celkovo 440 mil. USD. S výberom poplatkov Fed začne až po finalizácii nových pravidiel. K návrhom sa možno podľa centrálnej banky vyjadriť do 15. júna.

Americká centrálna banka mala navrhnúť spôsob výberu poplatkov na základe zákona o finančnej reforme z roku 2010, podľa ktorého sa daň vzťahuje na banky s aktívami v objeme 50 mld. USD a viac. Zákon pokrýva aj nebankové finančné spoločnosti, ktoré označia regulačné úrady za systémovo dôležité. Takéto firmy budú podliehať zostrenému dohľadu zo strany centrálnej banky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies