Fed cup: Kapitán Lipták si Nemky želal najmenej, Cibulkovej vyšiel tip

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 21:14 • 2 min
Fed cup: Kapitán Lipták si Nemky želal najmenej, Cibulkovej vyšiel tip

PARÍŽ - Slovenské tenistky privítajú v 1. kole svetovej skupiny nového ročníka Pohára federácie Nemecko (8.-9. februára 2014). Rozhodol o tom stredajší žreb v historickej budove BNP Paribas v Paríži, ktorého aktérkou bola čerstvá wimbledonská šampiónka Francúzka Marion Bartoliová. Slovenky figurovali medzi nasadenými tímami, okrem Nemiek mohli ešte zverenky kapitána Mateja Liptáka naraziť na Austráliu, USA a Španielsko.

slovakia

left justify in out

Slovenské družstvo sa v tomto roku po triumfe 3:2 nad Srbskom v Niši prebojovalo až do semifinále prestížnej súťaže, v ktorom prehralo v Moskve s favorizovaným domácim Ruskom 2:3. Po úvodných dvojhrách viedli Slovenky 2:0, no Ruskám sa v nedeľu podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Rozhodujúci tretí bod získali deblistky Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný súboj medzi Slovenskom a Nemeckom, bilancia je zatiaľ 1:1. V júli 1994 triumfovali Nemky vo Frankfurte 2:1, v apríli 2003 vyhrali Slovenky v Ettenheime v úlohe obhajkýň titulu 3:2. Nemeckou jednotkou je momentálne Angelique Kerberová, ktorej patrí vo svetovom rebríčku WTA 9. miesto. Dvojkou je wimbledonská finalistka Sabine Lisická (18.),

Slovenského kapitána Liptáka žreb príliš nepotešil. "Všetky tímy sú silné a atraktívne, no práve Nemky som si želal najmenej. Majú mladý tím s veľkým rozpätím, päť kvalitných singlistiek a jednu deblovú špecialistku. Dlhé roky mali problémy dostať sa do svetovej skupiny, no teraz sa im to podarilo po triumfe nad Srbskom a v novej edícii môžu pokojne bojovať o celkové prvenstvo. Pozitívne je, že hráme doma. Naše dievčatá sa vedia vo Fed Cupe vyhecovať ku kvalitným výkonom a je to tímová súťaž, v ktorej rebríčkové postavenie často nehrá rozhodujúcu úlohu. Pokiaľ ide o voľbu povrchu, ten je diskutabilný, je to všetko ešte veľmi čerstvé. Budeme sa snažiť vybrať taký povrch, ktorý bude čo najviac vyhovovať našim hráčkam a čo najmenej Nemám," povedal pre TASR Lipták.

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková tipovala, že Liptákovo družstvo narazí vo februári 2014 na Nemky. "Trénerovi Maťovi Liptákovi som dnes hovorila, že cítim, že nám vyžrebujú Nemky. Je to jeden z najťažších súperov, akého sme mohli dostať. Na druhej strane sa veľmi teším, že budeme hrať po dlhšom čase opäť doma. Bude to pre nás veľká výzva," povedala pre TASR Cibulková. V prípade triumfu nad Nemeckom narazia Slovenky v semifinále na víťaza duelu medzi Austráliou a Ruskom.

Aj generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku potešilo, že tím okolo Dominiky Cibulkovej a Daniely Hantuchovej bude mať výhodu domáceho prostredia. "V tomto roku sme hrali dvakrát vonku, som rád, že vo februári sa dievčatá opäť predstavia pred domácim publikom. Na 99 percent budeme hrať v bratislavskom NTC. Mohli sme dostať aj prijateľnejšieho súpera, Španielky či Austráliu, no medzi elitnou osmičkou si už človek príliš nenavyberá, O povrchu je zatiaľ ešte predčasné hovoriť, rozhodujúce slovo budú mať hráčky. Nemky sú dobre na všetkých podkladoch, Lisická bola teraz vo finále na wimbledonskej tráve, Kerberová v semifinále na antukovom Roland Garros," povedal pre TASR Moška.
      
1. kolo svetovej skupiny Pohára federácie 2014:
USA - Taliansko
Španielsko - Česko
SLOVENSKO - Nemecko
Austrália - Rusko  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies