FC Barcelona dobyla Santiago Bernabeu v 1. štvrťfinále Copa del Rey

NETKY.SK • 19 Január 2012, 08:35 • 2 min
FC Barcelona dobyla Santiago Bernabeu v 1. štvrťfinále Copa del Rey

FC Barcelona dobyla Santiago Bernabeu v 1. štvrťfinále Copa del Rey

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti FC Barcelona opäť dobyli Santiago Bernabeu, v stredajšom prvom štvrťfinálovom El Clasicu Španielskeho kráľovského pohára zvíťazili nad Realom Madrid 2:1. Odveta je na programe budúci týždeň 25. januára na Nou Campe.
      "Biely balet" síce dostal do vedenia už v 11. minúte Portugalčan Cristiano Ronaldo, ale góly obrancov Carlesa Puyola a Erika Abidala v druhom polčase znamenali obrat a lepšiu pozíciu do odvety pre úradujúceho španielskeho aj európskeho šampióna z Katalánska. Tradične nervózny duel rivalov poznačil nepríjemný incident obrancu domácich Pepeho, ktorý stúpil na ruku najlepšieho futbalistu sveta podľa FIFA Lionelovi Messimu z Argentíny, rozhodca ho však nevylúčil.
      Oba tímy nastúpili takmer v najsilnejších zostavách a opäť sa potvrdilo, že Realu sa proti Barcelone v posledných rokoch nedarí. Vo dvanástich posledných vzájomných konfrontáciách vyhrali "pusinky" iba raz a až osemkrát prehrali. V stredu večer začali ale lepšie, po rýchlom útoku si nabehol na prihrávku Karima Benzemu Ronaldo a strelou medzi nohy brankára Joseho Manuela Pinta dostal domácich do vedenia. Potom hostia zabudli na opatrný úvod a roztočili svoj herný štýl na plné obrátky. Strela Alexisa Sancheza trafila brvno, neujali sa ani pokusy Messiho a Andresa Iniestu.
      V druhom polčase ale už Barcelona cestu k výhre našla, v 48. minúte nechal pri rohu Pepe voľného Puyola, ktorý hlavou vyrovnal. Po ďalšej strele Iniestu do tyče strelil víťazný gól Abidal v 77. minúte, ktorý si počkal na oblúčik Messiho za obranu a s prehľadom prekonal Ikera Casillasa. Madrid v odvete potrebuje na postup vyhrať na Nou Campe o dva góly, čo sa mu tam ale naposledy podarilo v roku 2003.

      1. štvrťfinále Španielskeho pohára:
      Real Madrid - FC Barcelona 1:2 (1:0)
      Góly: 11. C. Ronaldo - 48. Puyol, 77. Abidal
      /odveta 25. januára/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies