FC Barcelona a Atlético Madrid budú bojovať o Superpohár

NETKY.SK • 21 August 2013, 11:08 • 2 min
FC Barcelona a Atlético Madrid budú bojovať o Superpohár

MADRID - Tréner futbalistov Atlética Madrid Diego Simeone sa pokúša dostať hráčov FC Barcelona pod tlak vyhlásením, že stredajší prvý zápas o Španielsky superpohár je oveľa dôležitejší pre nich ako pre jeho zverencov.

slovakia

left justify in out

Futbalisti spomenutých klubov sa stretnú v prvom dueli s úvodným výkopom o 23.00 h v Madride, odveta je na programe na budúcu stredu 28. 8. na Camp Nou v Katalánsku. Dvojzápas o Superpohár ešte súvisí s minulým ročníkom, keďže oň bojujú úradujúci ligový šampión (FCB) proti víťazovi Španielskeho kráľovského pohára (Atlético) 2012/2013. 

Simeone už získal s Madridčanmi trofej za víťazstvo v Európskej lige UEFA, Európskom superpohári i spomenutom Copa del Rey, všetko za niečo vyše 18 mesiacov. Proti "Barce" to však rozhodne nebude mať jednoduché. Katalánci mali excelentný vstup do ligovej sezóny, v nedeľu zvíťazili v úvodnom kole Primera División nad hráčmi UD Levante 7:0. "Superpohár je určite dôležitejší pre nášho súpera. Vyplýva to zo statusu, ktorý má Barcelona takmer pred každým zápasom o trofej, bez výnimky býva favoritom. Aj teraz pokladám za silnejšie mužstvo Barcu, má v kádri najlepšieho hráča na svete Messiho a kúpila ďalšieho - Neymara, ktorý môže byť jeho nasledovník. Futbaisti ako Iniesta, Pedro Rodríguez, Xavi či Alexis Sánchez sú absolútna svetová extratrieda," vyhlásil argentínsky kormidelník. 

Aj Atlético Madrid však začalo víťazne nový ročník domácej Primera División, v nedeľňajšom dueli uspelo na pôde FC Sevilla (3:1). "Barcelona chce mať loptu neustále pod kontrolou, sme na to pripravení. Veď aj hráči FC Sevilla mali proti nám až 65 percent loptu v moci, moji zverenci však strelili viac gólov, mali väčší počet striel i rohových kopov. To je náš štýl hry, máme na to hráčov. My musíme byť iba trpezliví a využiť príležitosti, ktoré sa nám naskytnú na skórovanie," doplnil 42-ročný kormidelník Atlética Madrid, rodák z Buenos Aires Diego Simeone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies