Farah odpovedal Wilsherovi: Za Anglicko behám s pýchou

NETKY.SK • 15 Október 2013, 11:02 • 2 min
Farah odpovedal Wilsherovi: Za Anglicko behám s pýchou

LONDÝN - Dvojnásobný olympijský víťaz z Londýna, atlét Mo Farah, sa zapojil do debaty vyvolanej prehnane patriotickými vyjadreniami futbalistu Jacka Wilshera.

slovakia

left justify in out

Podľa stredopoliara londýnskeho Arsenalu by Anglicko mali reprezentovať iba Angličania, nie cudzinci, čo časom nadobudli občianstvo. Pôvodom Somálčan Farah tieto slová niesol o to ťažšie, že patrí k priaznivcom Arsenalu. V západolondýnskom Hounslowe sa usadil, keď mal osem rokov.

"Tu som vyrastal, tu som chodil do školy. Nepoznám nič iné ako Anglicko, tak to cítim. Keď behám za svoju krajinu, som na to hrdý. Nie je nič lepšie, ako keď aj táto krajina môže byť hrdá na mňa," reagoval 30-ročný vytrvalec, ktorý svoje zlaté medaily z OH 2012 z 5000 a 10 000 m potvrdil tento rok aj na majstrovstvách sveta v Moskve. 

Wilshere svoj komentár neskôr vysvetlil tak, že cítil potrebu vyjadriť sa k úvahám o anglickom občianstve pre futbalistu Manchestru United Adnana Januzaja. Osemnásťročný talent sa narodil v Bruseli a môže reprezentovať Belgicko, Albánsko, Kosovo, Srbsko aj Turecko. Anglický národný dres by si mohol obliecť v roku 2018 - za predpokladu, že strávi v krajine nasledujúcich päť rokov. 

Wilshere si na sociálnej sieti už vymenil názory aj s anglickým reprezentantom v krikete Kevinom Pietersenom, ktorý pochádza z Juhoafrickej republiky a ohradil sa proti nacionalistickým výrokom. "Aby bolo jasné, nikdy som nepovedal rodáci z Anglicka, ale Angličania. Všetka úcta voči Kevinovi Pietersenovi či Mo Farahovi," bránil sa Wilshere. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies