Fanúšikovia Ultras Slovana sa hnevajú, vyhlásili bojkot zápasov belasých

NETKY.SK • 11 August 2015, 15:50 • 2 min
Fanúšikovia Ultras Slovana sa hnevajú, vyhlásili bojkot zápasov belasých

BRATISLAVA - Skupina fanúšikov s názvom Ultras Slovan vyjadrila nespokojnosť s herným prejavom i výsledkami mužstva ŠK Slovan Bratislava, ako aj s personálnym obsadením niektorých členov vo vedení futbalového klubu.

slovakia

left justify in out

Kritiku prezentovala vyhlásením, ktoré poskytla aj agentúre SITA, odvolávajúc sa na portál ultrasslovan.sk. V oficiálnom vyhlásení skupina Ultras Slovan oznámila bojkot domácich stretnutí bratislavského tímu i zápasov "belasých" na ihriskách súperov.


"My ako Ultras Slovan požadujeme, aby klub zrušil formuláre, podmieňovanie držania karty pri kúpe permanentky a zastavenie nezmyselných samoľúbych represií voči posledným z posledných. Návšteva 400 divákov na ostatnom dueli totiž nie je naša, ale vaša vizitka. Nikto vás tu nechce a nikto vám neverí. Ideálne by bolo, keby majiteľ klub predal. Z nášho pohľadu je nemysliteľné, aby sa snažil majiteľ alebo niekto z vedenia klubu cenzurovať názory fanúšikov (či verbálne na štadióne alebo písomné na internete) a perzekvovať ich za to. Až do zrušenia perzekúcie odmietame podporu a účasť na vystúpeniach ŠK Slovan. Týmto vyzývame všetkých ľudí, ktorým záleží na ŠK Slovan, aby zvážili svoju účasť na domácich predstaveniach a v sektoroch hostí na výjazdoch až do odvolania. Budeme sa naďalej zúčastňovať na súbojoch vonku individuálne a inkognito," uvádza sa o. i. vo vyhlásení Ultras Slovan.

 

To sa končí slovami: "Pod tento list sa podpisujú všetky fanúšikovské zoskupenia na Slovane od harcovníkov, ktorí zakladali prvý fanklub na Slovane počas federálnej ligy až po súčasných násťročných. ŠK Slovan navždy!!! S pozdravom Ján Galvánek."


Bratislavským futbalistom patrí po štyroch odohraných kolách Fortuna ligy 2015/2016 v konkurencii tucta účastníkov 5. miesto so 7 bodmi a skóre 5:4. Zverenci Dušan Tittela dvakrát zvíťazili (v 1. kole v Zlatých Moravciach 2:1 a v nedeľu v 4. kole doma nad Ružomberkom 2:1, pozn.), raz remizovali (v 3. kole v Dunajskej Strede 1:1) a raz prehrali (v 2. kole doma s Myjavou 0:1). Na medzinárodnej klubovej scéne sa Slovan s účinkovaním rozlúčil v 3. predkole Európskej ligy a dvoch meraniach síl s ruským klubom FK Krasnodar (výsledky: 0:2 /vonku/, 3:3 /doma/).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies