Fanúšikovia neprehliadnite: V piatok vyjde reedícia debutového albumu Petra Muka

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 12:00 • 2 min
Fanúšikovia neprehliadnite: V piatok vyjde reedícia debutového albumu Petra Muka

BRATISLAVA - Fanúšikovia zosnulého českého speváka, skladateľa, textára, hudobníka a muzikálového herca Petra Muka sa môžu tešiť na reedíciu jeho debutového eponymného albumu. Novinka vyjde pri príležitosti 20. výročia vydania spomínanej nahrávky a na trh sa dostane v piatok 19. mája.

slovakia

left justify in out

Reedícia vyjde na dvoch CD s dvanástimi bonusovými skladbami. Obal remastrovanej nahrávky bude obsahovať interpretove neznáme fotografie, spomienky na neho a popis albumu od jeho spolupracovníka a priateľa Karla Deniša.

 

"Ak chcete naozaj poznať a pochopiť Petra Muka ako muzikanta a človeka, bez jeho prvotiny to nie je možné. Pokiaľ snáď zostarli niektoré vtedy módne elektronické zvuky, tak slová, ktoré spieval, stále platia. Najviac tam, kde sa tvrdou prácou podarilo nájsť vytúžene masívny, niekoľkými vrstvami gitár definovaný zvuk, ktorý vzorne slúži poslaniam piesní," vysvetlil Deniš.

Druhé, bonusové, CD bude mať názov Předtím… a potom a bude obsahovať skladby, ktoré bezprostredne predchádzajú menovanému sólovému debutu, nahrávky pre samotný album aj piesne z obdobia po vydaní albumu. Medzi tieto skladby patria napríklad Stín katedrál a Šeptám z kompilácie Dekáda (1995), ktoré naspieval s projektom Shalom, demonahrávky k albumu, pieseň Loď ke hvězdám v singlovej kappa verzii, skladbu Láska tíží, duet s Bárou Basikovou O lidech či spoločnú pieseň s Michaelou Klímkovou Kdyby tady byla taková panenka.

Petr Muk pôsobil od roku 1985 v skupine Oceán, v roku 1992 spoluzaložil projekt Shalom a v roku 1997 vydal svoj spomínaný debutový sólový album s jednoduchým názvom Petr Muk. Odvtedy vystupoval ako sólový interpret a účinkoval v muzikáloch, napríklad Rusalka, Johanka z Arku a Galileo. Vydal tiež štúdiovky ako Jizvy lásky (2000), Dotyky snu (2002), Oh L'Amour (2004), Osud ve dlaních (2005) a V bludišti dnů (2010). Zomrel v roku 2010.

Tracklist reedície albumu Petr Muk - Petr Muk:


CD1
1. Probouzím sen
2. Přicházíš s láskou
3. Loď ke hvězdám
4. Proměníš se v duhu
5. Letím tmou
6. Jsi ztracená
7. Okno v nebi
8. V slunci Tě hledám
9. Silmarillion
10. Nesmíš se splést
11. Anděl
12. Loutky
13. Slzy dvou
14. Dál do srdcí
15. Ty víš, kde jsem

CD2
1. Stín katedrál (feat. Michaela Klímková)
2. Šeptám
3. Přicházíš s láskou (demo)
4. Jsi ztracená (demo)
5. Okno v nebi (demo)
6. V Slunci tě hledám (demo)
7. Srdce a kámen (Anděl - demo)
8. Krása (Dál do srdcí - demo)
9. Loď ke hvězdám (kappa verzia)
10. O lidech (feat. Bára Basiková)
11. Láska tíží
12. Kdyby tady byla taková panenka (feat. Michaela Klímková)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies