Fanúšikovia FC Barcelony omylom zaútočili na autobus vlastného tímu +VIDEO

NETKY.SK • 18 Apríl 2024, 18:30 • 2 min
Fanúšikovia FC Barcelony omylom zaútočili na autobus vlastného tímu +VIDEO

BARCELONA - Futbaloví fanúšikovia Barcelony v utorok v hlavnom meste Katalánska omylom hádzali „kamene a strely“ na autobus vlastného tímu.

slovakia

left justify in out

Tím sa vo štvrťfinále Ligy majstrov postavil proti Parížu Saint-Germain (PSG), no zvíťazil 4:1. A zdá sa, že príchod Barcy na Lluís Companys Olympic Stadium bol znakom toho, ako zápas dopadne.

Svetlice privítali autobus niekoľko hodín pred zápasom a rozburácaní fanúšikovia boli presvedčení, že je plný hráčov PSG.

Passeig Olímpic pohltil hustý dym a červený opar z nespočetných petárd a dymových bômb, ktoré odpálili katalánski fanúšikovia.

Keď skandovali pokriky (vrátane „die Vinicius“, čo v preklade znamená „umri Vinicius"), odkazujúc na hráča Realu Madrid Viniciusa Juniora, ktorý bol počas svojho pôsobenia v Španielsku vystavený rasovej diskriminácii, kedy fanúšikovia hádzali na neho a na trénera predmety.

Španielsky športový web MARCA oznámil, že boli hádzané svetlice, zatiaľ čo Footmercato uviedol, že fanúšikovia hádzali aj kamene.

Polícia bola nútená zasiahnuť ozbrojená obuškami, keď sa snažila uvoľniť cestu vytlačením hlučných fanúšikov na chodník.

Keď sa však otvorili dvere autobusu, tváre fanúšikov Barcelony sa zrejme začervenali ako ich svetlice.

Hráči PSG neboli na palube, ale boli to ich vlastní hráči, vrátane superhviezd Roberta Lewandowského a Frenkieho de Jonga.

Môžeme len predpokladať, že slovo „Barcelona“ na prednej časti autobusu, obrovský klubový znak či nápisy „BARCA“ po stranách asi neboli tak jasno viditeľné.

Viac ako 350 dôstojníkov vrátane tímov SWAT sa pred začiatkom 21:00 vyrojilo na štadióne, informovali Catalan News.

Fanúšik PSG bol zatknutý po potýčke s konkurenčným fanúšikom okolo 17:00 neďaleko námestia Plaça Espanya.

Úroveň varovania pred terorizmom v Španielsku je štyri z piatich po tom, čo skupiny patriace k ISIS minulý týždeň vyzvali na násilné útoky voči niekoľkým zápasom Ligy majstrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Metro News / Josh Milton, Foto: Daily Star / AFP / Getty Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies