Fanúšikovia Barcelony po prehre v El Clásicu zablokovali cestu trénerovi Koemanovi

NETKY.SK • 26 Október 2021, 12:42 • 2 min
Fanúšikovia Barcelony po prehre v El Clásicu zablokovali cestu trénerovi Koemanovi

BARCELONA – Katalánsky veľkoklub padá na úplné dno. Po sérii nepresvedčivých výsledkov museli priaznivci Barcelony v nedeľu prehltnúť ďalšie horké sústo. Ich klub totiž na domácej pôde nestačil na Real Madrid, a tak si po zápase vybili zlosť na trénerovi Ronaldovi Koemanovi.

slovakia

left justify in out

Legendárne El Clásico nemá po odchodoch Cristiana RonaldaLionela Messiho taký náboj, ako v minulosti, aj tak však ide o zápas dvoch nezmieriteľných rivalov. Priaznivci blaugranas dúfali, že nedeľné derby bude pre ich finančne sužovaný klub novým začiatkom, realita však bola iná. Real kontroloval dianie na trávniku a po góloch Alabu s Vasquézom viedol na konci zápasu už o dva góly. Výsledok korigoval v úplnom závere Sergio Agüero, kráľovský klub tak vyplienil stánok Camp Nou v pomere 1:2.

 

 

Nespokojní fanúšikovia sa po zápase rozhodli zablokovať cestu neobľúbenému Koemanovi a bránili jeho automobilu opustiť areál štadióna. Barcelona sa po druhej ligovej prehre z posledných troch zápasov nachádza až na 9. mieste tabuľky. „Dôrazne odsudzujeme správanie skupiny fanúšikov, ktorému musel Ronald Koeman čeliť počas odchodu zo štadióna. Klub príjme všetky bezpečnostné a disciplinárne opatrenia, aby sa niečo také v budúcnosti neopakovalo,“ znie oficiálne vyhlásenie.

 

 

Holandský kormidelník sa stal po Patrickovi O´Connellovi len druhým trénerom v histórii, ktorý na lavičke Barcelony prehral tri úvodné zápasy s Realom. Barcelona, pre ktorú išlo o prvé El Clásico po letnom odchode Messiho, podľahla rivalovi už po štvrtýkrát za sebou.

 

„Z výsledku radosť nemám. Za prvý polčas sme si zaslúžili omnoho viac. Vedeli sme, že si nemôžeme dovoliť zahadzovať príležitosti a že ak sa Real dostane do vedenia, vie, ako následne brániť výsledok. Naša hra vo finálnej fáze nebola dobrá, prehrať s našimi úhlavnými rivalmi je nepríjemné,“ prezradil Koeman.

 

 

Fanúšikovia už dlhodobo žiadajú vedenie, aby s Koemanom rozviazalo zmluvu, problémom však je, že klub má obrovské dlhy a v prípade predčasného ukončenia kontraktu by Koemanovi musel zaplatiť odstupné. Nový tréner by sa následne musel uspokojiť s menej výhodnou zmluvou a v kuloároch sa šepká, že z tohto dôvodu nie je Barcelona pre top trénerov v súčasnosti lákadlom. Priaznivci klubu by však na lavičke najradšej videli odchovanca Xaviho, ktorý momentálne trénuje katarský Al Sadd.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies