Faith No More vydajú po 18 rokoch nový album

NETKY.SK • 3 September 2014, 15:51 • 2 min
Faith No More vydajú po 18 rokoch nový album

NEW YORK - Americká rocková kapela Faith No More plánuje vydať v apríli svoju siedmu štúdiovku, pričom pôjde o jej prvý album po osemnástich rokoch. V rozhovore pre magazín Rolling Stone to uviedol basgitarista Bill Gould, ktorý je zároveň aj producentom zatiaľ nepomenovanej nahrávky.

slovakia

left justify in out

Kapela album nahrávala vo svojej skúšobni v kalifornskom Oaklande a vydá ho prostredníctvom vlastného labelu Reclamation Records, pričom distribúciu bude mať na starosti vydavateľstvo Ipecac Recordings. To v roku 1999 spoluzaložil frontman Faith No More Mike Patton. Prvým singlom z novinky bude skladba Motherfucker, ktorú kapela predstavila minulý mesiac na koncerte v londýnskom Hyde Parku. Singel vyjde 28. novembra v limitovanej edícii 5000 kusov na vinyle, pričom na B strane bude remix od producenta J. G. Thirlwella. Faith No More plánujú pri príležitosti vydania nového albumu absolvovať na budúci rok aj americké turné. 

 

Faith No More vznikli v roku 1981 v San Franciscu, pričom spočiatku sa volali Faith No Man. Do roku 1998, keď ohlásili ukončenie činnosti, vydali šesť štúdioviek. Komerčne najúspešnejšie boli nahrávky The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Epic, Falling To Pieces, Midlife Crisis či Easy. Skupina, ktorú v rokoch 1990 až 1993 tri razy nominovali na Grammy, svoju činnosť obnovila v roku 2009. Jeden z prvých comebackových koncertov odohrala v júni 2009 na rakúskom festivale Nova Rock. V súčasnosti kapelu tvoria okrem spomínaných Goulda a Pattona aj Mike Bordin (bicie), Roddy Bottum (klávesy) a Jon Hudson (gitara). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies