Fabius: Irak potrebuje vládu národnej jednoty

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 12:44 • 2 min
Fabius: Irak potrebuje vládu národnej jednoty

PARÍŽ - Francúzsky minister zahraničia Laurent Fabius v piatok povedal, že Irak potrebuje vládu národnej jednoty so šiitským premiérom Núrím al-Málikím, alebo bez neho, aby porazil sunnitských povstalcov.

slovakia

left justify in out

Irackého premiéra obvinil z neschopnosti vytvoriť národne komplexnejšiu vládu a zdôraznil, že teraz je urýchlene potrebné zapojiť umiernených sunnitov do vlády, aby sa nepostavili na stranu povstalcov Islamského štátu v Iraku a Levante (ISIL). Bez takej zmeny Iraku hrozí, že v ňom prevezmú vládu islamisti z ISIL-u ktorí už dobyli sever krajiny, povedal Fabius v rozhovore pre francúzsku televíznu stanicu BFM. "Je to prvýkrát, čo teroristi hrozia prevzatím kontroly v celom štáte," dodal. "Videli ste video, kde títo ľudia hrajú futbal a hlavami ľudí, ktorých zabili. Ak budú vládnuť v Iraku, viete si predstaviť, čo to bude znamenať," upozornil. francúzsky šéf diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies