F1: Za Bianchim odcestovali po vážnej havárii rodičia, Marussia prosí o trpezlivosť a pochopenie

NETKY.SK • 6 Október 2014, 11:36 • 2 min
F1: Za Bianchim odcestovali po vážnej havárii rodičia, Marussia prosí o trpezlivosť a pochopenie

TOKIO - Francúzsky pilot Jules Bianchi je po vážnej havárii na nedeľňajšej VC Japonska monopostov F1 aj naďalej v kritickom stave. V pondelok jeho tím Marussia vydal oficiálne stanovisko, v ktorom prosí širokú verejnosť pri získavaní informácii o trpezlivosť a pochopenie.

slovakia

left justify in out

"Po nešťastnom incidente na okruhu v Suzuke stajňa Marussia F1 oceňuje obrovské množstvo podpory pre Julesa a celý tím. V týchto veľmi ťažkých chvíľach zároveň prosíme všetkých, ktorí sa zaujímajú o jeho stav, o trpezlivosť a pochopenie. V informovaní a komunikácii budeme rešpektovať priania Bianchiho rodiny a bude sa nimi riadiť," uvádza sa vo vyhlásení tímu.
      

Za Bianchim vycestovali v pondelok ráno aj jeho rodičia Philippe a Christine. Dvadsaťpäťročný Francúz v nedeľu nešťastne narazil do žeriavu, ktorý odpratával monopost Nemca Adriana Sutila. Ten havaroval v nepríjemnej zákrute Dunlop krátko predtým, ako priestorom prechádzal Bianchi. Po havárii bol v bezvedomí, pre zlé počasie ho však nemohli transportovať do nemocnice helikoptérou, takže ho musela previezť sanitka s policajným sprievodom. Pri nehode utrpel vážne poranenia hlavy, v pätnásť kilometrov vzdialenej fakultnej nemocnici sa podrobil operácii. Chirurgický zákrok dopadol úspešne a Bianchi po ňom dýchal bez pomoci prístrojov. Premiestnili ho na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde ho lekári neustále monitorujú.
      

VC Japonska pre Bianchiho haváriu ukončili deväť kôl pred koncom pretekov, ich víťazom sa stal Lewis Hamilton z Mercedesu. Vyhlásenie najlepších sa nieslo v ponurej atmosfére, pretekári si s kamennými tvárami prebrali ceny pre víťazov a nestriekalo ani tradičné šampanské. Do nemocnice vyrazili po nehode viacerí piloti F1, ktorí chcú byť kolegovi na blízku a ukázať solidaritu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies