F1: Tím Red Bull získal dodávateľa motorov na budúci rok

NETKY.SK • 27 November 2015, 11:31 • 2 min
F1: Tím Red Bull získal dodávateľa motorov na budúci rok

ABÚ ZABÍ - Tím formuly 1 Red Bull oznámil, že získal dodávateľa pohonných jednotiek pre sezónu 2016. Šéf rakúskej stajne Christian Horner neprezradil meno výrobcu, ale jedinou reálnou možnosťou bolo zostať pri súčasnom odberateľovi Renaulte.

slovakia

left justify in out

Podľa všetkého to vyzerá tak, že Red Bull uzavrel dohodu s týmto francúzskym výrobcom, ktorý má záujem o odkúpenie tímu Lotus a spojazdnenia vlastného zoskupenia v prostredí efjednotky. "Budúci rok bude prechodný. Dohodli sme sa s dodávateľom motorov na sezónu 2016, dúfame, že to potvrdíme v najbližších dňoch. Pôjdeme cestou rozvoja, ironicky ktorou sme sa snažili vydať pred 12 mesiacmi. Uvidíme, ako to pôjde," cituje Hornera autosport.com.


Budúcnosť Red Bullu v F1 visela na vlásku, majiteľ tímu Dietrich Mateschitz hovoril aj o odchode z prostredia kráľovnej motoršportu. Výrobca energetických nápojov už niekoľko mesiacov pred koncom sezóny oznámil rozchod s Renaultom. Zoskupenie z Milton Keynes sa obrátilo na Mercedes, ale nemecká automobilka nechcela dodávať motory svojmu veľkému rivalovi. Red Bull neskôr rokoval aj s Ferrari a Hondou, Taliani sa rozhodli nepodať pomocnú ruku a dohodu s Hondou zablokoval šéf McLarenu Ron Dennis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies