F1: Pérez za kolíziu so Sutilom s trestom od FIA

NETKY.SK • 3 November 2014, 16:32 • 2 min
F1: Pérez za kolíziu so Sutilom s trestom od FIA

AUSTIN - Mexičan Sergio Pérez sa na nedeľňajšej Veľkej cene Brazílie formuly 1 zaradí na štartový rošt o sedem miest nižšie v porovnaní s výsledkom kvalifikácie.

slovakia

left justify in out

Dôvodom trestu pre jazdca tímu Force India je spôsobenie kolízie na uplynulom podujatí v americkom Austine s Adrianom Sutilom zo Sauberu. Incident sa udial v závere úvodného kola pretekov a po nehode muselo na trať vyjsť bezpečnostné vozidlo.

 

Pérez tesne pred nárazom do Sutila ešte jemne ťukol do ľavého zadného kolesa Kimiho Räikkönena z Ferrari. "Pokúšal som sa predbehnúť Adriana v zákrute číslo 15, keď nechal vedľa seba voľné miesto. Išiel som dovnútra, v tom momente mi zavrel cestu a musel som brzdiť neskôr ako on. Kvôli tomu som nebol schopný vyhnúť sa kontaktu s Kimim a dôsledkom toho bol aj náraz do Adriana," vysvetlil Pérez svoje počínanie. 

 

Sutil štartoval z deviatej pozície a mal šancu na zisk prvých bodov v sezóne pre seba aj celý tím. "Bola to veľká škoda. Som z toho sklamaný, nemuselo sa to stať. Dúfali sme v dobrý výsledok a pre takúto hlúposť sme oň prišli," komentoval Sutil. 

 

Na VC USA sa z piateho víťazstva po sebe tešil Lewis Hamilton a pred svojím tímovým kolegom z Mercedesu Nicom Rosbergom má dve preteky pred koncom 24-bodový náskok. Na záverečnom podujatí v Abú Zabí sa ale budú udeľovať dvojnásobné body. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies