F1: Mercedes v Kanade zastavili problémy s prehrievaním

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 10:45 • 2 min
F1: Mercedes v Kanade zastavili problémy s prehrievaním

MONTREAL - Malo to byť ďalšie double Mercedesu a všetko k tomu aj smerovalo, ale napokon sa víťazom nedeľňajšej Veľkej ceny Kanady formuly 1 stal v Montreale nečakane Daniel Ricciardo z tímu Red Bull. Pre 24-ročného Austrálčana to bolo vôbec premiérové prvenstvo v pretekoch MS.

slovakia

left justify in out

Problémy nemeckej stajne a ich dvoch jazdcov Nica Rosberga a Lewisa Hamiltona, ktorí jazdili na prvom, resp. druhom mieste, prišli naraz ruka v ruke v polovici pretekov. Britský majster sveta 2008 Hamilton v snahe predstihnúť svojho tímového kolegu tak prehrial monopost, že mu zlyhal rekuperačný systém MGU-K na obnovu kinetickej energie a neskôr aj brzdy, čo znamenalo nútené odstúpenie z kanadskej veľkej ceny. Krátko na to mal rovnaké problémy aj Rosberg, ale svoje auto dokázal ukontrolovať natoľko, že mohol prísť do cieľa. Stálo ho to však víťazstvo, keď ho tri kolá pred koncom predbehol aj za pomoci DRS Ricciardo. 

 

"Mali sme presne na vlas rovnaké časové zlyhanie kontrolných systémov pohonných jednotiek, ERS, MGU-K s prítomnosťou vysokých teplôt. Jazdci mali rovnaké motory, jazdili približne rovnako rýchlo a teploty v ich monopostoch boli tie isté. Najmä pri MGU-K sme zostali prekvapení. Nevedeli sme, že to môže mať až taký efekt. MGU-K jednoducho prestalo fungovať a už sme to nevedeli napraviť," povedal pre autosport.com šéf Mercedesu Toto Wolff. 

 

Rosberg si vďaka druhému miestu upevnil vedenie v šampionáte, pred Hamiltonom má po siedmich podujatiach momentálne 22-bodový náskok. Brit v tejto sezóne už druhýkrát nedokončil preteky, po prvý raz sa mu to stalo hneď na úvod v austrálskom Melbourne. Nasledujúca veľká cena sa uskutoční už v Európe, jazdci zavítajú do Rakúska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies