F1: Maldonado kolegom Grosjeana v Lotuse

NETKY.SK • 29 November 2013, 19:37 • 2 min
F1: Maldonado kolegom Grosjeana v Lotuse

ENSTONE - Napokon nie Nico Hülkenberg, ale Pastor Maldonado sa stane kolegom Romaina Grosjeana pre sezónu 2014 v tíme motoristickej formuly 1 Lotus.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný Venezuelčan rokoval s britským zoskupením od oznámenia odchodu z Williamsu, ale nechával si pootvorené aj zadné vrátka v Sauberi. Do Lotusu sa totiž chystal nový investor Quantum Motorsport, ktorý preferoval angažovanie Hülkenberga.

Je všeobecne známe, že Lotus má ekonomické problémy a Maldonado so sebou prinesie do Enstonu aj finančnú injekciu v podobne 35 miliónov eur od štátneho sponzora, ktorým je ropná spoločnosť PDVSA. "Jazdiť za Lotus je pre mňa fantastickou príležitosťou. Nie je žiadnym tajomstvom, že som chcel zmenu, aby som sa posunul vo svojej kariére jazdca efjednotky. Lotus mi ponúkol najlepšie podmienky. Pravidlá a monoposty sa od budúceho roku výrazne zmenia, takže je vhodný čas začať odznova," cituje Maldonada portál autosport.com.

Rodák z Maracay strávil svoje prvé tri roky v kráľovnej motoršportu v stajni Williams, v ktorej farbách vyhral Veľkú cenu Španielska 2012. "Je jasné, že Pastor má rýchlosť aj potenciál, čo ukázal v roku 2010, keď sa stal šampiónom seriálu GP2 a pokračoval solídnymi výkonmi vo Williamse. Sme presvedčení, že mu budeme schopní poskytnúť správne prostredie na to, aby sa mu pravidelne darilo," povedal šéf Lotusu Éric Boullier.

Maldonado vystrieda v kokpite Lotusu fínskeho pretekára Kimiho Räikkönena, ktorý sa po štyroch rokoch vráti do Ferrari a vystrieda Felipeho Massu. Ten si pre budúcu sezónu zabezpečil miesto práve vo Williamse. Hülkenberg by mal zo Sauberu zamieriť do Force India.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies