F1: Imola sa dohodla s Ecclestonom, na rade je ACI

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 12:36 • 2 min
F1: Imola sa dohodla s Ecclestonom, na rade je ACI

IMOLA - Predstavitelia okruhu v Imole dosiahli dohodu s majiteľom komerčných práv formuly 1 Berniem Ecclestonom o organizovaní Veľkej ceny Talianska od roku 2017, ale projekt vstúpi do platnosti len vtedy, ak ho schváli národná športová autorita ACI.

slovakia

left justify in out

Jej prezident Angelo Sticchi Damiani preferuje za dejisko VC Talianska legendárnu Monzu napriek finančným problémom. Zatiaľ čo Imola podpísala svoju časť dohody, Ecclestone tak nemôže urobiť do súhlasu ACI. Jednou z alternatív môže byť aj striedanie Imoly s Monzou tak, ako to napríklad funguje v Nemecku medzi Hockenheimom a Nürburgringom. Imola hostila VC Talianska zatiaľ iba v sezóne 1980.

 

"Bernie vie, že sme k dispozícii. Poslal nám návrh, ktorý sme podpísali a zaslali späť. Budeme veľmi šťastní, ak by sme získali formulu 1 späť. Naším hlavným cieľom je dosiahnuť takýto výsledok. Závisí to na Sticchim Damianim, myslím si, že ide o politické dôvody. Ak sa v budúcnosti nebude konať Veľká cena Talianska, je to problém len Sticchiho Damianiho," povedal prezident okruhu v Imole Uberto Selvatico Estense pre motorsport.com.

 

Imola naposledy privítala preteky formuly 1 v roku 2006, keď sa tam konala Veľká cena San Marína. "Naša spoločnosť je v dobrom stave. Podľa môjho názoru v Imole môžeme dosiahnuť veľký úspech, čo sa týka divákov. Budujeme nové zariadenia, nové tlačové stredisko, dokončujeme projekt Hermanna Tilkeho, ktorý odštartoval v roku 2006. Robíme toho veľa," dodal Selvatico Estense.

 

F1 sa jazdí na Monze takmer bez prestávky od roku 1950. Výnimkou bola iba spomenutá sezóna 1980. Celkovo sa preteky F1 uskutočnili na Monze 65-krát, čo je doterajší rekord. Na druhom mieste v tomto ukazovateli je monacké Monte Carlo (63), nasledujú britský Silverstone (50) a belgické Spa-Francorchamps (48).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies