Exšéf NCZI by mal pre 18-miliónovu zmluvu sedieť v cele, myslí si Zelník

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 06:31 • 2 min
Exšéf NCZI by mal pre 18-miliónovu zmluvu sedieť v cele, myslí si Zelník

BRATISLAVA - Bývalý šéf Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Igor Serváček by mal sedieť v cele predbežného zadržania. Myslí si to šéf parlamentného výboru pre zdravotníctvo Štefan Zelník (SNS).

slovakia

left justify in out

Dôvodom je podpísanie zmluvy za takmer 18 miliónov eur, ktorej predmetom je dodávka informačného systému na vydávanie a správu čipových kartičiek poistenca. Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smer-SD) ju už dal zrušiť.

 

"Toto nebola náhoda, toto niekto podľa mňa urobil úmyselne. Vedel, že je po voľbách, budem tu, nebudem, rýchlo podpíšem a dovidenia. S takýmito ľuďmi sa treba nekompromisne vysporiadať," povedal dnes v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 Zelník. Vecou by sa preto podľa neho mali zaoberať orgány činné v trestnom konaní a Serváček by mal sedieť minimálne v cele.

 

Člen parlamentného výboru pre zdravotníctvo Alan Suchánek (OĽaNO) si myslí, že pokiaľ by bola zavedená hmotná zodpovednosť kompetentných, k takejto situácii by nedošlo. "Som presvedčený, že pokiaľ by hmotná zodpovednosť platila, tak to nikto nepodpíše. Nota bene, že už Najvyšší kontrolný úrad hovoril, že je to veľmi nevýhodné. Ja si neviem predstaviť, ako jeden zodpovedný človek toto môže urobiť," skonštatoval Suchánek.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies