Exprezident Sarkozy sa po vyše roku vrátil k politike

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 21:15 • 2 min
Exprezident Sarkozy sa po vyše roku vrátil k politike

PARÍŽ - Len niečo vyše roka po oznámení odchodu z politiky sa bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy objavil na zjazde svojej strany Únia za ľudové hnutie (UMP), kde ho spolustraníci privítali ako najväčšiu hviezdu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa niektorých francúzskych politológov sa Sarkozyho návrat na stranícke podujatie dá vnímať ako možný prvý krok ku kandidatúre v prezidentských voľbách v roku 2017.

Po prehre vo voľbách vlani v máji sa 58-ročný Sarkozy stiahol z politiky s tým, že sa chce venovať manželke a dcére a pokojnejšiemu životu. Funkciu prezidenta zastával jedno funkčné obdobie v rokoch 2007-12. Jeho nástupcom je socialistický prezident Francois Hollande.

Pozorovatelia, na ktorých sa odvolala agentúra AP, zhodnotili Sarkozyho návrat ako pokus o obrodu konzervatívnej strany zmietajúcej sa v škandáloch, vnútorných rozporoch a stojacej na pokraji bankrotu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies