Expremiérka Radičová hodnotí vstup Slovenska do EÚ. Prevažujú plusy, či mínusy?

NETKY.SK • 1 November 2017, 16:00 • 2 min
Expremiérka Radičová hodnotí vstup Slovenska do EÚ. Prevažujú plusy, či mínusy?

Slovensko je už 13 rokov členom Európskej únie. Stalo sa nielen jeho stabilnou súčasťou, ale premiér Robert Fico ho vidí aj ako jednu z kľúčových krajín takzvaného budúceho jadra. Čo na vstup Slovenska do EÚ s odstupom hovorí expremiérka Iveta Radičová?

slovakia

left justify in out

Voľby v okolitých krajinách naznačujú, že nie všetky kroky Európskej únie sú občanom týchto krajín po vôli a do ich parlamentov sa tak dostali nielen euroskeptici, ale aj priamo euroodporcovia, ktorí by chceli svoje krajiny z EÚ dostať preč. 

 

Situácia na Slovensku je odlišná. Traja najvyšší štátni predstavitelia unisono deklarovali spoločnú zahraničnú politiku, ktorej súčasťou je aj podpora EÚ. 

 

Expremiérka Iveta Radičová zhodnotila, čo vstup do Európskej únie Slovensku priniesol a nevyhla sa ani negatívnym dopadom. 

 

"Ak chceme mať rovnakú kvalitu potravín, a to podčiarkujem trikrát, že chceme, tak potom žiadajme aj rovnakú kvalitu súdnictva, demokracie a vymožiteľnosti práva," prekvapila v rozhovore pre portál netky.sk.

 

Aké sú najvýraznejšie plusy, ako sa negatíva dajú eliminovať, čo umožňuje Slovákom členstvo v EÚ, to všetko sa dozviete v nasledujúcom videu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies