Exposlanci ODS stíhaní v kauze Nagyová sa súdnou cestou dožadujú miliónov

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 19:05 • 2 min
Exposlanci ODS stíhaní v kauze Nagyová sa súdnou cestou dožadujú miliónov

PRAHA - Žaloby s cieľom vysúdiť odškodnenie za trestné stíhanie podali dnes advokáti troch niekdajších poslancov českej Občianskej demokratickej strany (ODS), Ivana Fuksu, Mareka Šnajdra a Petra Tluchořa, informovali české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Niekdajší zákonodarcovia, ktorí už skôr požadovali odškodné od rezortu spravodlivosti, požadujú za morálnu ujmu odškodné po tri milióny Kč (109.400 eur) a ďalšie odškodné za viac ako mesačnú väzbu, trestné stíhanie, ktoré trvalo ešte o asi dva týždne dlhšie, za ušlý príjem a náklady na advokátov.
     

Ministerstvo spravodlivosti zaslalo odpovede exposlancom iba deň pred vypršaním zákonnej lehoty na vyjadrenie, teda dnes. O ich obsahu však bude informovať až neskôr, po doručení adresátom.
     

Spomínané trio v roku 2012 rezignovalo na poslanecké mandáty, umožniac tak schválenie vládneho reštriktívneho balíka, s ktorým sa dovtedy nestotožňovali. Žaloba niekdajších poslancov vinila, že tak učinili výmenou za prísľub zaujímavých postov vo firmách v štátnom vlastníctve alebo s väčšinovou účasťou štátu. Táto kauza bola jednou z viacerých v prípade Nagyová, ktorý viedol k pádu vlády ČR vtedajšieho premiéra Petra Nečasa.
     

Trestné stíhanie niekdajších zákonodarcov zastavil pred rokom s odvolaním sa na poslaneckú imunitu Najvyšší súd ČR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies