Export-Import Bank schválila úverové záruky na vývoz 200.000 áut Fordu

NETKY.SK • 6 August 2010, 07:51 • 2 min
Export-Import Bank schválila úverové záruky na vývoz 200.000 áut Fordu

Export-Import Bank schválila úverové záruky na vývoz 200.000 áut Fordu

slovakia

left justify in out

Americká Export-Import Bank dnes oznámila, že schválila úverové garancie v objeme 250 miliónov USD (189,62 milióna eur) pre automobilku Ford Motor na financovanie vývozu osobných a nákladných áut do Kanady a Mexika.  
      Úverové záruky sa budú vzťahovať na export viac než 200.000 áut Fordu v hodnote 3,1 miliardy USD. Tento počet predstavuje zhruba 15 % produkcie spoločnosti v roku 2009. Autá by sa mali vyrábať v závodoch Fordu v štátoch Illinois, Michigan, Missouri, Kentucky a Ohio.
      Banka oznámila schválenie úverových záruk práve v deň, keď americký prezident Barack Obama pricestoval na návštevu závodu Fordu v Chicagu. V závode sa koncom roka začne vyrábať nový Explorer.
      Obamova návšteva závodu automobilky Ford, jedinej, ktorá nepotrebovala záchranný balík, je treťou návštevou prezidenta v automobilovej firme v priebehu týždňa. Jej cieľom je ukázať na jeden z najväčších úspechov súčasnej administratívy - na vytiahnutie automobilového sektora z krízy a záchranu pracovných miest. Minulý týždeň Obama navštívil závody General Motors a Chrysleru v Detroite, kde obhajoval záchranu obidvoch automobiliek z peňazí daňových poplatníkov.

Zdroj: TASR/Reuters/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies