Expert tvrdí, že nie je možné aby bol niekto vegetarián

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 14:27 • 2 min
Expert tvrdí, že nie je možné aby bol niekto vegetarián

LONDÝN – Určite ste každý stretli aspoň jedného vegetariána. Samozrejme, nezabudne vám o tom porozprávať až vás to unudí k smrti. Máme pre vás niečo, čo zas môžete povedať vy jemu a zavtvorí mu to ústa...

slovakia

left justify in out

Andrew Smith, asistujúci Profesot Angličtiny a filozofie na univerzite Drexler tvrdí, že v dnešnej dobe je nemožné byť vegetariánom. „Nezáleží na tom, čo jete, aj keď je to rastlina, obsahuje ostatky zvieraťa,“ povedal Smith.

 

"Rastliny získavajú živiny z pôdy, ktorá sa skladá okrem iných vecí aj z ostatkov rastlín a zvierat. Takže aj tí, ktorí si myslia, že sa stravujú výlučne bezmäsitou stravou, konzumujú aj zvieracie ostatky. Takže je nemožné byť vegetariánom,“ píše Smith vo svojej knihe Kritika morálnej obrany vegetariánstva.

 

Andrew sa však nepúšta do vegetariánov iba preto, že sa rád háda, on sám je jedným z nich. „Bol som vegetariánom 20 rokov a takmer vegánom šesť. Nie som proti vegetariánstvu. V tom je moja pointa. Ale myslím si, že mnohí vegetariáni a vegáni by venovať väčšiu pozornosť svojmu jedlu. Napríklad mnohí vegetariáni nekonzumujú mäso z dôvodu, že nechcú aby sa ubližovalo zvieratám. Avšak je tu dobrý dôvod veriť, že rastliny takisto vnímajú. Inými slovami, uvedomujú si svoje prostredie a reagujú na príjemné a nepríjemné skúsenosti,“ dodáva Smith v knihe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies